Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’equip de govern d’Amposta presenta un pressupost 1 milió d’euros superior al de l’any passat

publicat el 20/12/2013


La principal característica dels comptes municipals per a l’any que ve rau en el fet que la previsió de les despeses és pràcticament 1 milió d’euros superior al de 2013 i sumen un total de 19’5 milions d’euros. Al 2013 es va presentar un compte municipal que ja preveia d’entrada un superàvit de 700.000 euros, de manera que respecte l’any anterior augmenta tot l’apartat de despeses i per al 2014 el pressupost està equilibrat encara que tal com han apuntat tant l’alcalde com la regidora els ingressos que hi figuren són “els que efectivament recaptarem en caixa”. També en el capítol d’ingressos s’ha recordat que en les ordenances que es van aprovar al mes d’octubre no hi ha cap augment de la pressió fiscal als ciutadans, ja que han quedat congelats tots els impostos i només s’ha augmentat la tarifa de l’aigua en els trams de consum més alts, “fins i tot hem rebaixat la taxa de recollida d’escombraries”, ha recordat l’alcalde.

L’equip de govern presenta, per tant, un pressupost que es fonamenta en reforçar la despesa social augmentant partides com les de les subvencions a les entitats socials que donen ajuda a les persones necessitades, la creació d’un nou pla de suport a la família i l’augment de la consignació econòmica del ja existent, augments també significatius en el Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) i les ajudes directes d’urgència social. En una línia semblant i amb la finalitat de pal·liar els efectes de l’atur a la ciutat, es destinaran 100.000 euros en una partida específica per al foment de l’ocupació que servirà tant per subscriure els plans d’ocupació que provenen de la Generalitat com per crear-ne de propis i poder contactar temporalment persones que no tenen actualment ni feina ni cap tipus d’ingressos.

Una altra vessant que es pretén reforçar al 2014 és la conservació i manteniment de la via pública i la neteja dels carrers, i amb aquest objectiu, la regidora d’Hisenda ha avançat que hi haurà un augment del 64% per la conservació i d’un 66% en la neteja. “Volem una ciutat més ben conservada i més neta” ha explicat Ferré, i per aquest motiu es reforçarà la neteja externalitzant el servei a les tardes i caps de setmana, així, Amposta tindrà neteja de carrers tots els dies de la setmana tant al matí com a la tarda.

Finalment, l’alcalde ha volgut destacar també que s’han augmentat i reforçat les partides dedicades a la promoció comercial, turística i cultural de la ciutat d’Amposta, en concret d’aquelles activitats i esdeveniments que atreuen assistents i visitants a la ciutat “ja que això acaba repercutint en l’economia local, sobretot en comerços i establiments de restauració”.

El capítol d’inversions per al 2014 ha augmentat en un 195% respecte l’any anterior, ja que per aquest any el pressupost era de forta contenció i no es va contemplar cap inversióq eu o pogués provenir dels recursos propis de l’Ajuntament. Manel Ferré, però ha explicat que per a l’any que ve es podrà subscriure un préstec de més d’un milió d’euros que s’invertirà en obra pública, la major part de la qual es dedicarà a urbanisme amb les obres d’urbanització del carrer Major i la plaça de la Vila que tenen un pressupost de 400.000 euros, la del carrer Terol i de l’aparcament públic que hi ha a la zona, o el darrer tram del Passeig Canal. Una altra inversió important és la de l’edifici de l’Oficina de Turisme i Centre d’Interpretació del Delta que tal com va anunciar l’equip de govern s’ubicarà a l’edifici de l’antic escorxador d’Amposta que s’ha rehabilitat completament gràcies a diverses escoles taller. Aquesta inversió està al voltants dels 500.000 euros.

Tot i amb això, l’alcalde ha recordat que al 2014 es realitzaran altres inversions a la ciutat que no depenen directament de l’Ajuntament, i en aquest sentit ha explicat que s’iniciarà la nova residència per a la gent gran de la que ja s’ha redactat el plec de condicions i que s’adjudicarà al mes de gener per 10 milions d’euros. També es construirà el proper any l’estació d’autobusos d’Amposta que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que s’adjudicarà per 1’5 milions d’euros, la Diputació de Tarragona invertirà 2’5 milions en la primera fase de la carretera d’Eucaliptus i, finalment, Manel Ferré ha anunciat que la Generalitat assumirà la construcció del nou Centre d’Assistència Primària entre 2014 i 2015, una inversió que està al voltant dels 4 milions d’euros.

Manel Ferré ha reiterat que aquest és “el millor pressupost que hem presentat en els darrers anys” i ha afegit que també ha estat el més participatiu ja que els regidors de l’equip de govern i el mateix alcalde s’han reunit amb entitats i associacions de veïns abans de configurar-lo “per escoltar quines són les prioritats dels ciutadans i fer així un pressupost que respongui a les seves necessitats”.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies