Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta congela tots els impostos i preus públics per al proper any i abaixa la taxa d’escombraries

publicat el 15/10/2013


 La regidora d’Hisenda, Isabel Ferré ha explicat als membres del ple que la voluntat de l’equip de govern amb la situació econòmica actual és per damunt de tot “no augmentar la pressió fiscal als ciutadans però mantenir tots els serveis que prestem i amb la mateixa qualitat”. En aquest sentit, la proposta de l’equip de govern ha estat la de congelar totes les taxes i preus públics que no augmenten ni tan sols el percentatge que correspon a l’IPC interanual i fer molt poques modificacions com a excepció a la congelació general.

A banda de la reducció en al recollida de brossa, s’ha reduït la taxa de gual permanent a aquells veïns que viuen als carrers afectats pel mercat ambulant dels dimarts, una proposta que havia portat al ple el grup d’ERC i que es va aprovar. Així, els veïns que tinguin guals permanents a la zona del mercat dels dimarts, donat que no poden utilitzar la seva sortida de vehicles un cop per setmana pagaran un 6’58% menys del gual, el percentatge que ha establert l’estudi tècnic que ha calculat els dies d’afectació de l’any.

D’altra banda, s’ha modificat també el preu de l’abonament a la piscina municipal per a aquelles persones que estan a l’atur i que tindran un preu més reduït de manera que puguin continuar utilitzant el servei.

Ha quedat modificada també respecte l’any anterior la taxa dels serveis de la Brigada Municipal per neteges de xoc en cases particulars, que se solen donar en persones que pateixen síndrome de Diògenes, aquestes persones pagaran la neteja en funció de la seva renda i no hauran de pagar el servei si els seus ingressos no arriben als 10.000 euros anuals.

Finalment, s’ha augmentat l’impost sobre l’aigua en els trams de més consum, de manera que els consums més alts tindran una major càrrega fiscal. En aquest punt, tant la regidora d’Hisenda com l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, han assenyalat que tot i així, la ciutat d’Amposta és dels llocs de Catalunya on el preu de l’aigua és més baix i que només s’augmenten els consums alts. D’aquesta manera queda congelat el tram que arriba fins als 18m3 i es pagarà més per cada metre cúbic que sobrepassi aquest topall.

L’alcalde ha afirmat que “aquestes ordenances no poden ser més progressistes i més solidàries” i ha avançat que per al proper any es posarà en marxa un nou Pla de Suport a les Famílies que inclogui persones a l’atur sense cap prestació compensatòria i que tinguin fills al seu càrrec.

 

 


Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies