Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La nova residència d’avis d’Amposta es podria començar a construir a principis de l’any vinent

publicat el 1/10/2013


Així ho ha explicat l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, que ha fet una exposició detallada del punt en què es troba la construcció del nou equipament que és “una necessitat i una prioritat per a la ciutat”.

En aquest sentit, el Consell d’Administració de l’Hospital Comarcal que va tenir lloc divendres dia 27 de setembre al vespre ba aprovar tres punts en referència a la nova residència que posarien a disposició de l’Hospital els terrenys on s’ha de construir el complex.

Així, el consell d’administració va acceptar ser beneficiari del procés d’expropiació dels terrenys, la compra d’una de les finques que en forma part i la compta d’una altra finca fora de l’àmbit amb la que es farà una permuta amb un dels propietaris.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha assenyalat que, malauradament, els grups de l’oposició que formen part del consell van votar en contra d’aquests punts i que “mentre per una banda diuen que les obres s’estan endarrerint, per l’altra voten en contra de totes les propostes que les farien avançar”.

L’expedient d’expropiació dels terrenys, que es va aprovar per Junta de Govern Local al mes d’agost afecta als quatre propietaris dels terrenys, encara que en el seu moment aquests van acceptar que s’ocupessin les seves finques per construir el mur que delimita tota la parcel·la. Cal recordar que tots els grups que formen part del consell d’administració de l’Hospital sí que van estar d’acord en el seu dia amb la construcció d’aquest mur, tant pel que fa al projecte com al procés de licitació i a l’adjudicació a l’empresa ampostina Arayo Ardit.

L’ajuntament ja ha arribat a un acord amb dos dels quatre propietaris, als que pertany el 70% del total. Amb els altres dos propietaris, seguirà endavant el procés d’expropiació.

Tal com ha explicat l’alcalde, una vegada declarada la urgència del tràmit i la utilitat pública dels terrenys, “a finals d’aquest any es podria ja disposar de tota la parcel·la per començar les obres”. Mentrestant “estem treballant en aconseguir el finançament i en elaborar el plec de condicions per adjudicar les obres”.

Pel que respecta al finançament, la construcció de l’equipament, amb una primera fase que constaria de 160 places, té un pressupost d’uns 12 milions d’euros, dels quals l’Hospital ja en té a disposició la meitat, i les negociacions amb dues entitats bancàries estan, segons ha explicat l’alcalde “bastant avançades i podrem disposar del préstec hipotecari de 6 milions més que necessitem”.

Arribats a aquest punt, es podria adjudicar l’obra a principis de 2014 i tindria una durada de 12 mesos en cas que el sistema de construcció fos modular, o d’entre 14 i 18, si es construís amb el sistema tradicional.

L’alcalde ha lamentat finalment que “els grups de l’oposició no hagin fet seu” un projecte que té garantida la concertació de 60 noves places per part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

“Nosaltres assumirem responsabilitats polñitiques si el projecte no surt bé, però ells també hauran d’assumir la seva part per no haver donat suport a un equipament tant necessari” ha destacat Ferré.

Cal recordar que la residència actual, està a ple rendiment i que té una llista d’espera de més de 70 pacients.

 

 

 

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies