Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2013 A LA XARXA EBRE NATURA&CULTURA

publicat el 24/9/2013


En l'edició d'aquest any s'han organitzat una sèrie d'activitats en tots els equipaments. Destaca un concurs d'Instagram per a descobrir i divulgar des d'un altre punt de vista aquests equipaments i el patrimoni que hi mostren. Les fotografies que poden participar han de ser preses entre les 17.00h del dia 27 i les 22.00h del dia 29 de setembre, i tant poden fer referència als objectes exposats, com als edificis com  a les diferents activitats organitzades amb motiu d'aquestes jornades.

 

En el cas d'Amposta es realitzaran activitats en els principals actius patrimonials de la població, destacant el joc de descoberta del castell d'Amposta que tindrà lloc el divendres a la tarda, així com una visita guiada a la sala d'arqueologia del Museu de les Terres de l'Ebre inspirada en el lema de les jornades d'enguany al voltant de les relacions entre Europa i el Mediterrani en els darrers 3000 anys, i el diumenge al matí una visita guiada a la Torre de la Carrova, monument emblemàtic del tram final de l'Ebre, a més d'un mirador privilegiat des del que gaudir d'unes vistes úniques sobre la vall del riu des de la seva terrassa.

 

A Alcanar, aquestes jornades coincideixen amb la celebració del XVII Mercat Ibèric, on a més de poder gaudir d'un ambient festiu durant tot el cap de setmana, s'han organitzat per al dissabte al matí visites guiades al Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers, instal·lat en una casa pairal on es conserva un important conjunt de pintures murals modernistes únic a la zona. També s'han organitzat dissabte a la tarda visites guiades al poblat Iber de la Moleta del Remei, i diumenge al matí al casc antic de la població.

 

Masdenverge participa amb una visita guiada al recentment inaugurat centre d'interpretació sobre la gènesis de la població i una ruta guiada pel barranc de la Galera fins al Mas de Sant Pau, imponent construcció renaixentista manada construir pels monjos cistercencs de Benifassar.

 

Finalment, Santa Bàrbara ofereix jornades de portes obertes al Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana, un equipament que permet conèixer el procés de colonització de les planes interiors del Montsià, aspres i feréstegues, entre mitjans del segle XVI i els inicis del XX.

 

Totes les activitats programades són gratuïtes, i de la mà dels guies i monitors podreu descobrir d'una manera divertida el nostre patrimoni cultural i gaudir d'aquests equipaments.

 

Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa per a apropar el patrimoni, especialment el local i més proper, a la societat. Aquesta iniciativa va començar l'any 1984 i s'ha vingut celebrant sense interrupcions des de llavors, essent actualment 50 els estats europeus que hi participen. En el cas de Catalunya, que participa des del primer any, aquestes jornades tenen lloc el cap de setmana del 27, 28 i 29 de setembre, enguany sota el lema "Europa, un patrimoni comú"

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies