Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta es prepara per unes festes majors marcades per les efemèrides i els actes per als joves

publicat el 2/8/2013

 

 


 

 

Les Festes Majors d’Amposta, que comencen el dia 9 d’agost, estaran aquest 2013 marcades principalment per les efemèrides i els aniversaris, ja que es compleixen 50 anys del Concert Popular de Bandes a la Plaça, una efemèride que proporcionarà a aquest acte, que ja és per si sol un dels més remarcables de les festes ampostines, una especial rellevància. Coincideix, a més, que el director d’una de les dues bandes de la ciutat, Carles Royo, complirà 25 anys al capdavant de la formació musical, i per aquest motiu serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major.

Seguint amb les efemèrides ja que també es compleixen 25 anys des de la primera trobada de colles geganteres i gegants d’Amposta

La principal novetat d’aquesta edició, però, és el canvi d’ubicació del Pregó de Festes Majors, l’inici oficial de les festes amb la presentació de les pubilles se celebrarà el dissabte dia 10 d’agost al Parc dels Xiribecs. Amb aquesta nova ubicació s’aprofita un espai molt més ampli que donarà cabuda a molt més públic que generalment es quedava de peu als carrers del voltant de la Plaça Major.

El canvi d’ubicació ha vingut motivat, a més, per la gran quantitat de pubilles de festes majors, que arriben enguany a una seixantena entre pubilles i pubilletes infantils. Per tal de facilitar el trasllat del públic que hi vulgui assistir des del centre de la ciutat, l’Ajuntament posarà a disposició dels ciutadans un servei d’autobús que iniciarà els trajectes cap al parc des de dues hores abans del pregó i també durant una hora i mitja després. L’objectiu és que les persones que tinguin dificultat per desplaçar-se a peu o amb els seus propis vehicles puguin igualment assistir al pregó.

La traca i focs d’inici de Festes Majors també es faran al mateix lloc aprofitant el llac central del parc.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la regidora de Festes, Mar Panisello, han destacat la gran implicació dels joves en aquestes festes, ja que a banda del matí Jove amb la cursa d’andròmines i la carrera d’autos locos, aquest any hi haurà noves acrivitats per als joves, entre les que cal destacar la Disco Mòbil a l’embarcador del riu que s’instal·larà a les nits quan acabi el ball, l’After Party del dissabte dia 10 a partir de les 7 del matí amb la sortida del primer bou capllaçat i que s’allargarà fins al migdia. Un altre espai per als joves serà el Casino Recreatiu, on els dies 13, 14 i 15 hi haurà concerts de música dels grups ebrencs Pájaros Nocturnos, Crator i Joan Rovira.

Un acte d’especial rellevància serà també el nomenament com a filla adoptiva d’Amposta de la senyora Maria Teresa Alonso Schökel, més coneguda com “La Profe”. L’acte de recepció tindrà lloc el diumenge dia 11 d’agost en un acte solemne al Saló de Plens de l’Ajuntament.

El cartell de Festes Majors l’ha fet enguany Gema Roig, alumna de Gràfica Publicitària de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, guanyadora aquest 2013 de la primera Beca Amunt-Ebre – ESARDI.

Amposta estarà de Festa Major del 9 al 16 d’agost, seguint amb la proposta de l’any anterior en què es van fer dos dies menys de festes concentrant tots els actes en nou dies. L’alcalde ha explicat que “la ciutadania ho va entendre perfectament i seguirem amb aquest model”. El pressupost total de les festes és de 240.000 euros que es distribueixen entre les festes de la ciutat, les del Poble Nou i els actes taurins dels dos nuclis de població.

 

El programa de festes al mòbil

El programa de Festes, que ja està disponible a la pàgina web de l’Ajuntament, i en suport paper a la Revista Amposta, serà també enguany accessible a través dels dispositius mòbils Android, ja que l’empresa ampostina Delta Solucions ha desenvolupat una aplicació per a mòbil en la que es pot descarregar el programa, consultar els actes, ubicar-los en un mapa i compartir-los a les xarxes socials. Delta Solucions ha cedit gratuïtament l’aplicació a l’Ajuntament d’Amposta en agraïment al suport que van rebre des de l’àrea d’Amposta Empresa en el moment d’iniciar el seu projecte empresarial. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta es prepara per unes festes majors marcades per les efemèrides i els actes per als joves 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies