Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Els actes taurins de Festes Majors d’Amposta es mantenen en nombre i inclouen nous espectacles

publicat el 31/7/2013


En total, dels 35 actes amb bous que hi haurà durant les festes d’Amposta, 11 són organitzats per les penyes taurines de la ciutat, que financen i organitzen diversos actes com bous cerrils al carrer o bous embolats.

L’inici de Festes Majors, com és tradicional, ve marcat per l’arribada del bou el divendres dia 9 a la tarda, que entrarà a la ciutat a les 6 de la tarda pel Pont Penjant des de la ramaderia de Rogelio Martí. El bou embolat al carrer de la primera nit de festes tindrà lloc enguany entre l’avinguda de la Ràpita i el carrer Lope de Vega.

Seguint el canvi de l’any anterior, dels tres bous capllaçats del primer dissabte de festes se’n realitzaran dos (el de les 7 i les 11 del matí) i el tercer, enlloc de les 5 de la tarda, sortirà a les 7 del matí del dissabte següent, dia 17 d’agost. Els bous capllaçats sortiran des de la Plaça de la Castellania, i d’acord amb la normativa recentment aprovada sobre els actes amb bous, els carrers pels quals passarà el bou capllaçat es fixaran amb anterioritat. En aquest sentit, el regidor responsable dels bous, Josep Garriga, ja explicat que “tot i que encara no tenim tancats els carrers pels que passarà el bou, sí que intentarem que passi per diversos punts de la ciutat per a que tothom el pugui veure passar”.

Un dels punts àlgids de les festes d’Amposta pel que respecta als bous és, sense cap mena de dubte, el Concurs Nacional d’Emboladors, que se celebra a la plaça de bous el dissabte dia 17 d’agost a la nit i que organitza i patrocina la Colla d’Emboladors d’Amposta. Fins a cinc colles d’emboladors de tot l’estat espanyol competiran en aquest espectacle que és any rere any tot un èxit de participació.

L’avinguda de la Ràpita serà també aquest any el lloc on se celebrarà l’encierro dels migdies, seguint amb la tendència d’ubicar aquest acte en un punt diferent de la ciutat cada any i oferir així a tothom la possibilitat de tenir-lo a prop de casa.

Tal com ha explicat Josep Garriga, “la col·laboració de les penyes i el treball que es fa des de la comissió de bous resulta essencial per a que tots gaudim d’un bon espectacle”.

En total, el pressupost dedicat als actes amb bous ascendeix a 70.000 euros i sumat al dels bous del Poble Nou, suposa un 20% del pressupost total de Festes d’Amposta.

El regidor ha demanat precaució a tots els participants en qualsevol dels actes taurins i ha recordat que aquest tipus d’activitat, en especial les que tenen lloc a la plaça de carros, conforma un important punt de trobada de molts ampostins durant les festes majors.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies