Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

MANEL MARGALEF, ARTISTA AMPOSTÍ I PROFESSOR DE L’ESCOLA D’ART I DISSENY DE LA DIPUTACIÓ, PRESENTA LA SEVA OBRA A ARTESANTANDER

publicat el 30/7/2013


 

Manel Margalef (Amposta, 1963) exposarà el seu projecte artístic "Al otro lado del muro", a l'Stand 42 del Palau de Congressos i Exposicions de Santander, on tindrà lloc la XXIIa edició de ArteSantader, una fira d'art internacional impulsada pel Govern de Cantàbria i la ciutat de Santander.

L'obra artística de Manel Margalef ha estat marcada per la reflexió sobre allò que és domèstic i sobre un concepte tan propi del món contemporani com és la "deconstrucció". Si en els seus primers projectes Margalef va treballar l'espai tridimensional, a través d'escultures i instal·lacions, actualment treballa obres de format bidimensional.

 Moltes vegades s'apropia dels tapissats d'escai i altres materials dels mobles de la seva llar, amb els quals ha conviscut durant anys, i els deconstrueix fins a formar un superfície plana sobre fusta amb efectes de pell, de cos humà. Una reflexió plàstica a partir del llenguatge del collage, propi de les avantguardes, i també del cosir, tan reivindicat per moltes artistes que han treballat allò que és domèstic com si fos un espai exclusiu de la identitat femenina. Les pells exposades de Manel Margalef evoquen la sensualitat i el cos, tot i que també recorden la deconstrucció d'un cos pròpia d'un cirurgià o un forense. Imatges suggeridores i alhora inquietants, en definitiva.

 Manel Margalef compagina la seva tasca artística amb la seva dedicació com a docent a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, on imparteix classes a les àrees de fotografia i pintura. La seva obra la podem trobar exposada  al Museu d’Art Modern de la Diputació a Tarragona i també al Museu de Valls, a la Fundació Espais de Girona, a la Col·lecció Testimonis de “La Caixa” i al Museu d’Art Contemporani de Santander, entre d’altres espais.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies