Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta tindrà a partir del proper curs una Escola de Teatre i Circ amb cursos per a joves i adults

publicat el 13/6/2013


L’objectiu principal de l’escola és ser en un espai de formació en teatre i tècniques de circ, de qualitat i en creixent apropament i col·laboració en altres escoles i xarxes del sector a Catalunya. A la vegada, l’oferta pretén apropar el circ i el teatre físic a la població, i amb aquesta finalitat l’escola preveu anat engegant  dinàmiques i experiències que ho facin possible. En aquest sentit, l’impulsor del projecte i director de l’Escola, Jordi Príncep, ha explicat que “per a nosaltres és molt important, potenciar l’aportació pedagògica d’aquestes disciplines, el teatre i el circ,  com a canals de comunicació, d’educació i d’integració”.

L’Escola obrirà les seves portes al mes d’octubre, amb l’inici del nou curs acadèmic, i oferirà cursos de primer nivell de teatre amb un grup per a joves de 12 a 16 anys i un altre per a adults a partir dels 17 anys. Tot i amb això, el projecte té l’ambició de convertir-se en un espai obert a tota la població  i es preveu que a mitjà termini es puguin impartir classes de tècniques teatrals a partir dels tres anys i anar incloent-hi també tècniques de circ.

La presentació de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament i de la Unió Filharmònina, en aquest sentit, l’alcalde d’Amposta s’ha mostrat molt satisfet amb l’inici d’aquesta nova oferta formativa i cultural i ha explicat que “el projecte cultural d’Amposta està molt consolidat i amb la presència a la ciutat de l’escola de teatre se’ns presenta una oportunitat de refermar-lo encara més”. Per la seva banda, la presidenta de La Unió Filharmònica, Núria Gómez, ha manifestat que acollint l’escola a les instal·lacions de la societat musical “el que fem és enfortir la nostra tasca formativa i cultural, i a més, fer promoció de la nostra entitat”.

Pel que fa a l’oferta formativa, el teatre físic i les arts circenses seran les notes característiques de l’ETCA, que tindrà aquest distintiu i que es proposa oferir una base sòlida en disciplina teatral apropant l’alumnat als diferents gèneres, sempre des d’una vessant lúdica i didàctica de la formació teatral. Per assolir aquest objectiu, l’escola comptarà amb diferents professionals del sector.

El període de matriculació serà durant el mes de setembre, del 2 al 27, als mateixos espais de la Fila. Els cursos començaran al mes d’octubre i finalitzaran al juny amb les mostres i tallers dels alumnes dels diferents grups.

Durant les properes setmanes hi haurà més informació disponible al blog FESTEATRE.COM 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies