Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Bona resposta i perspectives de contractació a les empreses que col·laboren amb Joves per l’Ocupació

publicat el 5/6/2013


 

Un cop superat l’equador del període que dura el programa, des de la regidoria de Joventut i Polítiques Actives d’Ocupació, el regidor Eros Esquerré, ha explicat que “fins ara l’experiència és molt bona, els participants en el programa estan aprofitant molt la formació i les empreses que ara mateix els tenen en pràctiques estan molt satisfetes amb el seu rendiment”. Tal com ha avançat la tècnica responsable del programa, Isabel Villalbí, l’objectiu final és aconseguir que tots acabin trobant lloc en el món laboral. En aquest sentit, la resposta també sembla positiva, ja que segons les dades del servei de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament d’Amposta, des de les empreses que estan formant alumnes en pràctiques ha s’ha confirmat la intenció de contractar-ne 10.

A aquells que no s’acabin quedant a l’empresa se’ls continuarà oferint orientació “els seguirem ajudant i acompanyant en aquest procés que ara pera ara resulta tan complicat”, ha explicat el regidor.

La iniciativa Joves per l’Ocupació contempla ajudes a la contractació dels alumnes per a les empreses, de manera que la Generalitat de Catalunya aportarà a l’empresa l’import del salari mínim interprofessional per cada mes de contracte durant el primer any per facilitar la contractació dels joves.  A més, aquesta ajuda és compatible amb les bonificacions de la Seguretat Social per contractacions de persones menors de 30 anys.

El programa finalitza al setembre, quan els alumnes rebran un certificat de professionalitat. Cal destacar que aquells que encara no tenen aprovada la secundària estan cursant-la a través de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) per tal de que puguin compaginar ambdues activitats i obtenir també formació reglada.

Els alumnes van començar la part formativa del curs el dia 7 de març amb una xerrada orientativa conjunta al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta. Els 58 usuaris del programa cursen especialitats formatives d’Auxiliar Comercial (8 persones), Gestió de Magatzems (16 persones) i Electricitat Industrial i equips contra incendis (16 persones); a més, s’ofereix també l’especialitat d’Auxiliar de Veterinària, que és la que ha tingut més demanda (18 persones) i que, com a element particular, només s’ofereix a la ciutat d’Amposta de totes les poblacions que estan realitzant aquest programa a Catalunya. El mòdul d’Auxiliar de Veterinària està orientat en part a les clíniques veterinàries, però també a les explotacions ramaderes, ja que és un sector important al territori i el que ha donat millor resposta a acollir en pràctiques i contractar després aquests joves.

Els programa Joves per l’Ocupació es desenvolupa gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Com a incentiu, els usuaris del programa reben una ajuda de 150 euros mensuals durant 4 mesos condicionats a la seva participació i aprofitament en el programa.

 

 

PROGRAMA JOVES PER L’OCUPACIÓ – AJUNTAMENT D’AMPOSTA

EMPRESES AMB CONVENIS DE PRÀCTIQUES

 

MÒDUL GESTIÓ DE MAGATZEMS

·         SAICA PACK – DAPSA , (Aldea) IndÚstria de producció de cartonatges industrials.

·         CULTIDELTA, (Amposta – Delta)  producció, venda i exportació  de planta autòctona.

·         COMERCIAL ARQUES, (Amposta i Sant Jaume)  venda al detall i l’engròs de material per a la construcció

·         SIMASA,  (Amposta)  venda al detall i l’engròs de material per a la construcció

·       INDÚSTRIES RALDA (Santa Bàrbara), magatzem de compra i elaboració de garrofes

·       PESCADOS Y MARISCOS AMPOSTA, venda de peix i marisc congelat

 

MÒDUL ELECTRICITAT INDUSTRIAL

·         NEMEA SISTEMES CONTRA INCENDIS SL, (Amposta) instal·lació i manteniment d’instal·lacions elèctriques industrials  i equips contra incendis

MÒDUL D’AGENTS COMERCIALS

·         ESTELLÉ PARQUET,  (Amposta) venda al detall, a l’engròs i on line i instal·lació de parquet

·         FECOAM, (Amposta)  Federació de Comerç d’Amposta

·         MICRODELTA, (Amposta)  centre de formació i venda de sofwart i equips informàtics

·         GEMMA REBULL, “EL TALLER” , (Amposta) venda al detall i arranjaments florals

·         TELECOMUNICACIONS GARGALLO, (Amposta i Sant Carles de la Ràpita) venda de productes de telefonia

·       MANPOWER (Amposta) empresa de treball temporal

 

MÒDUL AUXILIAR DE VETERINÀRIA

 

·         MERCÈ SANS VETERINÀRIA, (Ulldecona), Sanejament i control veterinari en cavalls

·         INPORBA , (Ulldecona)  inseminació i producció  de verres

·         FRISIAN HORSES SL, (Amposta), Reproducció de cavalls frisons, Activitats d’oci, escola de doma i d’equitació.

·         CLINICA VETERINÀRIA DELTA (Sant Carles de la Ràpita), clínica veterinària i botiga

·         MONTSIÀ VETERINARIS, (Amposta),    clínica veterinària i botiga

·         CENTRE DE SERVEIS CLÍNICS (Deltebre), clínica veterinària i botiga

·         NEXO OFIVET SL, (Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa), clínica veterinària, hospital 24 hores i botiga

·         ALCOVERRO I ESTOPÀ VETERINARIS CB,  (Xerta – Tortosa), sanejament i control veterinari en explotacions d’ovelles, vaques braves i porcs.

 

 

 

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies