Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’equip de govern d’Amposta tomba totes les mocions de Plataforma per Catalunya

publicat el 28/5/2013


Entre les mocions presentades, cal destacar que des de PxC es torna a carregar contra l’arquitecte municipal, en aquesta ocasió amb una moció en la que es demanava que complís l’horari com el de la resta de funcionaris i no el que realitza actualment. Cal recordar que la situació de l’arquitecte municipal és un dels punts en els que el partit PxC té més interès ja que va denunciar per la via judicial un suposat tracte de favor que després la jutge va desestimar. Els grups d’ERC i PSC s’han abstingut en la votació d’aquesta moció mostrant dubtes sobre si és competència del Ple o de la Junta de Govern Local aprovar les modificacions en els horaris de la plantilla de l’Ajuntament, cosa que han preguntat directament al secretari accidental que estava present al ple. La resposta del secretari ha coincidit amb l’argument de l’alcalde Manel Ferré, que han explicat que aquesta és una competència de l’alcaldia, “una altra cosa diferent és la jornada laboral de 37’5 hores que han de complir els funcionaris i que ve establerta per llei”, ha afegit Manel Ferré, recordant que l’arquitecte compleix aquesta jornada laboral i que actualment a l’Ajuntament d’Amposta hi ha establerts fins a 50 tipus d’horaris diferents del personal laboral i funcionari en funció de les necessitats del servei amb el qual exerceixen les seves funcions.

Una altra moció que ha presentat PxC demanava que l’Ajuntament insti les entitats financeres moroses amb les comunitats de propietaris a pagar els seus deutes. Els grups del PSC i ERC també s’ha han abstingut donat que han reconegut que el procediment judicial que contempla la llei en aquests casos és fàcilment accessible i àgil. Sí que hi ha votat en contra l’equip de govern, tal com ha explicat l’alcalde, perquè “l’Ajuntament no pot actuar com a gestoria, podem informar a aquelles comunitats de propietaris que no n’estiguin assabentades a través dels nostres mitjans de comunicació locals, però no tenim la potestat executiva que sí que tenen els jutjats en aquests casos”.

La següent moció reclamava pluralitat en els programes d’Amposta Ràdio, concretament per una tertúlia setmanal a la que col·laboren tertulians de diversa inclinació política i a la que, segons el regidor de PxC, no es dóna veu a altres grups polítics ja que en aquest programa els tertulians són fixos. Els grups d’ERC i PSC s’ha han abstingut argumentant que la moció es quedava curta i que el que realment és necessari és un reglament d’accés  dels grups polítics als mitjans de comunicació locals i, a més, tal com demana ERC, un consell d’administració d’aquests mitjans. L’alcalde Manel Ferré ha assegurat que s’intenta treure rendiment d’un tema que “no té qüestió, ja que en aquest programa hi col·labora un ex alcalde del PSC i un representant del PP que no té representació al ple”, a més, ha afegit que des de la regidoria de Mitjans de Comunicació ja s’està treballant en l’elaboració d’aquest reglament.

Finalment també ha quedat rebutjada una altra moció de PxC en la que es demanava fer un estudi per implantar un recàrrec del 50% de l’IBI dels habitatges que estiguin desocupats i que siguin propietat d’entitats bancàries. Tot i mostrar dubtes sobre la possibilitat de fer una diferenciació entre un o altre tipus de propietaris de vivendes desocupades, els grups del PSC i ERC s’han abstingut. Un cop més, l’equip de govern hi ha votat en contra adduint que les normes tributàries són de caràcter global i s’haurien de gravar amb aquest augment tots els propietaris i que, a més, segons ha explicat la Interventora, la Generalitat de Catalunya no ha desenvolupat la llei que defineix què és una vivenda desocupada i l’Ajuntament no té competències per fer-ho.

 

Mocions del PSC i ERC

Pel que fa a les mocions presentades pels altres dos grups municipals, ha quedat aprovada la moció del PSC en relació a la defensa del dret a la lliure decisió de les dones donada la proposta de reforma de la llei de l’avortament que impulsa el Ministeri de Justícia i que es preveu que sigui més restrictiva en els supòsits en els que es permetria interrompre l’embaràs que la de l’any 1985. L’alcalde d’Amposta ha demanat en aquest cas que es fer una votació nominal de la moció i que es donaria llibertat de vot als regidors del grup de CiU, tot afegint que la proposta de llei encara no està del tot elaborada i que només se’n tenen notícies per la premsa. Amb els vots a favor dels regidors del PSC, ERC, el de PXC i tres de CiU, l’abstenció de cinc dels regidors de CiU i el vot en contra de tres, ha quedat aprovada la moció.

També s’han aprovat per unanimitat dues mocions d’ERC, la primera en defensa del català a la franja de ponent i per la supressió de les definicions de LAPAO i LAPAPYP de la recentment aprovada Llei de Llengües d’Aragó, i una altra per la implantació de mesures que afavoreixin una mobilitat sostenible i que demanava promoure l’elaboració d’un pacte local per avançar cap a una mobilitat sostenible.

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies