Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

I TESTING DE BIODIVERSITAT DE LES TERRES DE L’EBRE

publicat el 27/5/2013

I


El dissabte  1 de juny es realitzarà al Parc natural del Delta de l’Ebre dins del terme municipal  d’Amposta, el II Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, organitzat per l’Associació Fotografia y Biodiversidad i el Museu de les Terres de l’Ebre i que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Consorci dels Espais Naturals del Montsià. Els testings de biodiversitat, que l’Associació Fotografia y Biodiversitat realitza arreu del territori peninsular des del 2007, constitueixen una eina per la qual, mitjançant la fotografia, i en l’espai de poques hores, es recullen un elevat nombre de dades faunístiques i florístiques de les zones on es realitzen. Aquestes dades un cop analitzades contribueixen a millorar, amb un increment de dades important, el coneixement de la biodiversitat d’aquests espais.

 

L’activitat programada està oberta a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia de les Terres de l’Ebre, de la resta de Catalunya, o de les comarques veïnes del país Valencià i Aragó. Per participar, els interessats, només s’han de presentar al Museu de les Terres de l’Ebre el dissabte dia 1 de juny a les 10 h., si bé es recomana inscriure’s prèviament a l’activitat trucant al 977 702 954 o enviant un email a info@museuterresebre.cat. Un cop reunits es procedirà a visitar els espais escollits per l’organització, que en aquesta ocasió són els Ullals de Baltasar i les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada. Es recomana portar càmera fotogràfica i roba i calçat adequat.

 

Al llarg de la jornada els assistents podran realitzar fotografies a tots tipus d’organismes , les quals podran ser posteriorment determinades taxonòmicament a través de la plataforma digital “Biodiversidad Virtual”. Actualment aquesta  plataforma té en la seva base de dades unes 900.000 fotografies que corresponen a més de 16.000 espècies determinades fins al moment, un nombre que creix dia a dia ja que els diferents experts que hi col·laboren acaben per determinar més del 60 % de les imatges que es pugen a la web. Aquest fet la converteix en la major base del món d’imatges georeferenciades d’éssers vius.

 

Com a cloenda de la jornada, a les 17.30 h. es realitzarà una visita guiada al Museu de les Terres de l’Ebre, on es realitzarà un taller d’identificació de papallones a càrrec del president l’Associació Fotografia y Biodiversitat Jose Maria Sesma

 

Les dades obtingudes serviran per realitzar un ampli inventari faunístic i botànic de les zones prospectades, les dades recollides es facilitaran al Museu de les Terres de l’Ebre com a punt BV del territori i al Parc Natural del Delta de l’Ebre com a òrgan gestor d’aquest espai natural. Després d’aquesta segona experiència conjunta del Museu i de l’Associació, que l’any 2011 ja van realitzar la primera edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre a la Serreta de Freginals, en els anys propers s’estendrà aquesta activitat  a d’altres espais d’interès naturals del territori ebrenc.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies