Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La Federació de l’Ebre d’ERC considera inacceptable que el PSC utilitzi les Terres de l’Ebre amb motius partidistes

publicat el 16/5/2013


 


La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, ha votat una Proposta de resolució sobre la vigència dels títols de transport de rodalies presentada pel PSC, no només de les Terres de l'Ebre, sinó per a tot el servei ferroviari del territori català. Aquesta proposta, el PSC l’ha presentada com a conseqüència de les noves tarifes ferroviàries, que van entrar en vigor l’1 de gener de 2013.

El mes de desembre, quan es van establir les noves tarifes, la prioritat d'ERC era mantenir vigents aquells títols tarifaris que més es consumeixen i que, per tant, més usa el col·lectiu d'estudiants que van a Tarragona i Barcelona, que és, com a mínim, la targeta de 10 viatges. La T-10 és la més venuda perquè surt més barata i perquè té una vigència de 90 dies. El bitllet d'anada i tornada només el consumeixen els usuaris més esporàdics del servei de trens. Per tant, doncs, ERC considera que les tarifes aprovades durant el mes de desembre cobreixen en gran mesura l'adaptació de les tarifes als diversos col·lectius d'usuaris que hi ha en l'actualitat.

El president de la Federació de l’Ebre, Gervasi Aspa, considera “inacceptable que el PSC utilitzi les Terres de l’Ebre amb motius partidistes” i ha afirmat que “sorprèn que el PSC, de cop, tingui aquesta necessitat de defensar la millora del servei de trens de l'Ebre quan, mentre van formar govern, tant a Catalunya com a l’Estat, i encapçalaven la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques i el Ministeri de Foment mai no van moure un dit per millorar els transport ferroviari a les Terres de l'Ebre. El PSC de l'Ebre, en aquell moment, tampoc no es va queixar. En canvi, Esquerra, fa anys que reivindiquem millores del servei ferroviari”.

 

Així mateix, Aspa ha remarcat que “cal tenir present que consumir la targeta de 10 viatges no suposa un increment en el cost dels desplaçaments del col·lectiu d’estudiants de les Terres de l’Ebre, sinó un estalvi, perquè el cost de cada viatge és més reduït: viatge d’anada i tornada, 20,30 euros (10,15 €/u); targeta de 10 viatges, 92,90 euros (9,29 €/u) i targeta de 40 viatges, 303,35 euros (7,59 €/u)”.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies