Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta ultima els detalls de la cinquena Festa del Mercat a la Plaça

publicat el 5/5/2013


 La ciutat d’Amposta es troba ja immersa en els preparatius de la cinquena Festa del Mercat a la Plaça, una celebració basada en recrear el mercat i la vida quotidiana de la vila a principis de segle, quan assoleix el títol de ciutat i es viu una etapa de gran creixement econòmic i social.

En aquesta cinquena edició, la festa es troba ja plenament consolidada com una de les activitats més destacades del territori que concentra un cap de setmana d’activitats, espectacles musicals i escenificacions de quadres dels costums de l’època.

El recorregut de les parades de la festa s’ha ampliat en aquesta ocasió donada la gran demanda d’instal·lar més comerços d’artesania, productes típics i tavernes. És per això que el carrer Corsini i carrer Sant Pere donaran cabuda juntament amb els carrers habituals del casc antic d’Amposta al centenar de parades i a les 11 tavernes ambientades en els primers anys del segle XX. En aquest sentit, cal destacar que els restaurants d’Amposta i el Poble Nou han elaborat unes jornades gastronòmiques en motiu de la festa del mercat.

Les principals novetats passen pel nou espectacle de sarsuela, que enguany es basarà en l’obra La Revoltosa de l’any 1897, amb llibret de José López Silva i Carlos Fernández Shaw; i amb música del mestre Ruperto Chapi. La representació anirà com és habitual, anirà a càrrec de les alumnes del taller de balls de principis del segle XX i dels alumnes del taller de teatre de la sarsuela, i per alumnes de l’Escola de Dansa Jacqueline Biosca, a partir del taller de balls i teatre realitzat durant els mesos anteriors.

Completaran l’oferta d’espectacles en locals el Vermut Dansat i altres Varietés al Casino Recreatiu, el cabaret Ampolino i les sessions de cinema mut al Casal amb la música en directe tal com es feia a l’època.

La festa s’niciarià el divendres a la tarda amb l’obertura del recorregut del mercat i la cursa enigmàtica a la nit, que organitzen el grup Les Marfantes i que des de la seva primera edició ha estat un absolut èxit de participació.

Dissabte al matí tindrà lloc l’acte institucional amb el pregó de la cinquena Festa del Mercat que enguany, en motiu del centenari de les escoles públiques d’Amposta, realitzarà el pedagog ampostí Miquel Granell, interpretat pel mestre Ramon Gallart. Després del pregó hi haurà una demostració del Ball de Mantons d’Ulldecona que enguany és la festa convidada.

La resta de novetats passen per nous espectacles com el de varietés folklòriques de divendres a la nit, amb Sanfaina, Paracota, Guardet i la Rondalla, el grup de rondalles “Los dimarts cantem al Llar” i la Big Band de La Lira Ampostina; la recuperació de les Caramelles, amb actuacions que ha organitzat la Unió Filharmònica, que tindran lloc dissabte la tarda. Hi haurà també visites guiades relacionades amb el centenari de les Escoles Públiques d’Amposta i la ruta temàtica dels aparadors. Altres activitats se celebren per segona vegada com és el cas del Taller de Fotografia o el Concurs d’Aparadors.

La regidora de Cultura i Festes, Mar Panisello, ha destacat que sense la implicació de les persones que col·laboren voluntàriament amb la festa fent els seus propis guions teatrals, recreacions històriques i que col·laboren amb el tallers i els espectables, no seria possible tirar endavant aquest cap de setmana de festes de primavera que conforma un gran atractiu turístic per la ciutat d’Amposta. El pressupost de la festa és de 60.000 euros i hi participen activament prop d’un miler de ciutadans d’Amposta.

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies