Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’Ajuntament d’Amposta subvencionarà fins al 95% de l’impost de Plusvàlua a les famílies que perden la seva vivenda

publicat el 30/4/2013


 

La línia d’ajudes va destinada a pal·liar els efectes negatius que es produeixen com a conseqüència de les transmissions de la vivenda habitual (plusvàlua) que generen un deute de la família desnonada amb l’ajuntament. D’aquesta manera, se subvencionarà un 95% de l’import que deuria la persona desnonada en concepte de plusvàlua.

Per acollir-se a aquesta línia de subvencions, la persona que ho sol·liciti ha d’acreditar haver estat empadronat al municipi d’Amposta un mínim de 2 anys i que es tracti de la seva vivenda habitual.

Tots els grups amb representació al ple han votat a favor d’aquesta mesura que proposa donar una ajuda a les famílies que a banda de quedar sense casa es veuen obligades a pagar un impost sobre l’increment del valor dels terrenys quan la pèrdua de la vivenda es deu precisament a la impossibilitat de fer front al deute hipotecari.

 

Aprovada definitivament l’ordenança sobre el consum de begudes a la via pública

Amb l’admissió de les dues al·legacions que havia presentat el grup municipal d’ERC, ha quedat aprovada definitivament l’ordenança que regula el consum de begudes alcohòliques al carrer. L’ordenança, que pretén minimitzar les molèsties que provoca el consum de begudes amb alcohol a la via pública, principalment en els veïns. L’aprovació definitiva de l’ordenança ha comptat també amb el suport de tots els grups presents. ^

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha explicat que se’n farà una campanya informativa adreçada tant als usuaris com als propietaris dels locals d’oci i que des de les àrees de Governació i de Participació Ciutadana ja s’està treballant conjuntament amb els propietaris dels locals per dissenyar aquesta campanya que també inclourà informació sobre els sorolls al carrer.

 

 

Mocions dels grups municipals

Al ple d’aquest mes d’abril s’han debatut un total de nou mocions de les quals tres han quedat aprovades, dues presentades pel grup municipal del PSC, i una altra d’ERC amb diverses modificacions.

 

Moció d’ERC sobre els complements de productivitat

La moció d’ERC que ha quedat aprovada sobre els complements de productivitat i el fons social del personal de l’Ajuntament d’Amposta. Aquesta moció ha quedat aprovada amb la retirada de tres dels quatre punts que en l’exposició de la moció el portaveu Adam Tomàs ja ha declarat com a oberts. Finalment s’ha aprovat fixar un marc de criteris objectius que regulin l’atorgament dels complements de productivitat al personal de l’Ajuntament que estigui en la línia del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament d’Amposta que està elaborant la Diputació de Tarragona i que tingui la conformitat del comitè d’empresa i que sigui ratificat pel ple.

 

Mocions aprovades a proposta del PSC

Pel que fa a les mocions del PSC, primer lloc s’ha aprovat un sistema de rotació en els contractes de subministraments i serveis, de manera que el consistori es compromet a realitzar procediments negociats en contractes que superin els 5.000 euros anuals i en establir un sistema de rotació a l’hora de convocar les empreses a presentar les seves ofertes de manera que les adjudicacions d’aquests contractes es puguin efectuar amb empreses diferents segons el cas. El ple també ha aprovat commemorar el 75è aniversari de l’arribada del Front de Guerra a Amposta amb la finalitat de posar en valor els fets ocorreguts a la ciutat entre els anys 1938 i 1939 en el marc de la Guerra Civil Espanyola i també el seu impacte en la població ampostina.

 

Rebutjades dues mocions sobre la piscina municipal

Han quedat rebutjades la resta de mocions, entre les que cal destacar-ne dues referents a la piscina municipal. En primer lloc, des del grup d’ERC es demanava establir un pla de reducció del dèficit anual de la Piscina Municipal d’Amposta. Tal com ha explicat l’alcalde en l’exposició dels motius del vot contrari de l’equip de govern, en la darrera adjudicació del contracte per al manteniment i el monitoratge de la Piscina Municipal d’Amposta ja s’ha aconseguit un estalvi de 108.000 euros de despesa, de manera que aquesta s’ha reduït a més de la meitat. Manel Ferré ha assegurat que “un cop continguda al màxim la despesa, l’única manera que ens queda de reduir el dèficit és pujant els preus per obtenir més ingressos o reduir la cartera de serveis, i no pensem fer ni una cosa ni l’altra, perquè tot i que la piscina ara ens genera dèficit econòmic és innegable el seu èxit social”.

També sobre l’ús de les instal·lacions esportives de la piscina municipal ha quedat rebutjada una moció de PxC en la que es demanava que s’establissin tarifes especials per als usuaris de la piscina que hagin de practicar esport per prescripció mèdica. L’equip de govern ha votat en contra d’aquesta moció donat que, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, aquelles persones que tenen prescrita l’activitat física i que no poden pagar la taxa per l’ús de la piscina municipal es deriven a través de Serveis Socials a l’àrea d’Esports i queden exemptes del pagament.

 

Altres mocions

El grup d’ERC ha presentat dues mocions més que també han quedat rebutjades pel ple. En primer lloc una moció de suport als corresponsals de Catalunya Ràdio i en defensa del servei públic de Mitjans de Comunicació de Catalunya. El grup del PSC hi ha votat a favor i el grup de PxC s’hi ha abstingut inicialment tot i que finalment ha canviat el sentit del seu vot. L’equip de govern, tot i que ha mostrat tot el seu suport als professionals que fins ara han estat exercint com a corresponsals de Catalunya Ràdio i que tal com ha remarcat l’alcalde “han estat treballant de manera impecable”, ha votat en contra de la moció ja que, per primera vegada hi ha la possibilitat de crear una delegació pròpia de Catalunya Ràdio amb personal propi a les Terres de l’Ebre, i que, donada la situació actual de la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals, “no es podria explicar que es produïssin acomiadaments de personal i en canvi es mantinguessin els serveis externs.”

També ha quedat rebutjada una moció en la que ERC es manifestava el suport per la creació d’un únic consorci de gestió de les politiques ambientals al Montsià i el Baix Ebre que incorporés els consorcis de gestió dels residus de totes dues comarques i també el CODE.

Manel Ferré, ha explicat el sentit contrari en la votació d’aquesta moció donat que els consell d’alcaldes del Montsià “no prendrà una decisió fins que no tinguem perfectament dibuixats els tres escenaris possibles amb els seus estudis econòmics per a cada supòsit”. “Abans de prendre una decisió que afectaria tant als contribuents hem de plantejar tots els escenaris” ha finalitzat.

El PSC ha presentat una moció amb mesures de dinamitzaciño i millora de la Plaça del Mercat que no quedat aprovada, ja que les iniciatives que es proposaven ja s’estan duent a la pràctica, com és el cas dels descomptes per aparcar a la zona blava i l’aparcament soterrat als compradors dels establiments que ha iniciat la Federació de Comerç d’Amposta o trobar el consens en la ubicació de les terrasses dels bars i cafeteries dels voltants de la plaça.

Finalment, tampoc s’ha aprovat una altra mociño de PxC en la que es proposava seguint una iniciativa de l’ajuntament de Girona, que es poguessin executar treballs comunitaris de manera alternativa al pagament d’alguns impostos o multes.

Els grups del PSC i ERC hi ha votat a favor, tot i que el portaveu del PSC, Toni Espanya ha puntualitzat que caldria restringir-ho a l’àmbit de les sancions per no acabar creant problemes de finançament i per la seva banda, el portaveu d’ERC, Adam Tomàs, ha votat a favor remarcant que “les mocions responen a una voluntat política” i que una altra qüestió ja seria si tècnicament resulten factibles donada la legalitat vigent. El grup municipal de CiU hi ha votat en contra ja que la llei impedeix el pagament d’impostos a través del treball i que en els casos de les sancions i multes ja es dona oportunitat de compensar la sanció econòmica amb treballs com és el cas de les pintades i els graffittis.

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies