Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Plantada popular d'arbres al Parc Natural del Delta de l'Ebre

publicat el 10/4/2013Plantada d'arbres

 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat per a aquest dissabte, 13 d’abril, amb el suport de l’Associació Ornitològica Picampall i de l’Associació de Voluntaris del Parc, una plantada popular d’arbres als Ullals de Baltasar.
 Els ullals de Baltasar són punts de surgència d’aigua subterrània, originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries pròximes del Montsià i dels Ports. Quan l’aqüífer provinent d’estes muntanyes arriba al Delta topa amb els materials argilosos i impermeables, emergeix cap a la superfície i crea estes bassetes de típica forma circular o d’ull, d’on li ve el nom.
 L’any 2009 el Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir la finca del ullals de Baltasar. Aquell mateix any s’encetava el projecte “Restauració ambiental de l’espai natural dels ullals de Baltasar” amb l’objectiu de netejar l’indret d’elements antròpics i d’espècies vegetals no pròpies dels ullals. El projecte va comptar amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Pere Mata.
 L’any 2010 i amb el suport de les entitats anteriors s’establia el projecte  “Creació d’un itinerari interpretatiu als ullals de Baltasar”. L’objectiu prioritari d’esta actuació ha sigut l’ordenació de l’ús públic de l’espai.
 La finca dels Ullals de Baltasar compta amb 3 ha d’arrossars propietat del Departament d’Agricultura. En el conjunt de la planificació i usos establerts a la zona estava prevista la transformació d’aquest espai en bosc de ribera.
 Per tant, aquest 2013, el parc, amb el suport de Picampall i de l’Associació de Voluntaris del Parc, té previst realitzar una plantada popular de 2.500 arbres de bosc de ribera, principalment àlbers, salzes i tamarius. Aquesta plantada és oberta a tothom i se fa fonamental la participació ciutadana.
La creació del bosc de ribera ha de permetre recuperar i diversificar aquest ambient natural, molt degradat a la resta del Delta. A més, se preveu la creació d’un itinerari que enllaçarà el bosc amb l’actual traçat que facilita la visita als Ullals.
 Recomanacions: es recomana als participants portar alguna aixada o aixolet. Roba segons les condicions meteorològiques i aigua i menjar segons necessitats

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies