Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Es presenta el document d’objectius i criteris de la modificació del Pla director urbanístic de les Terres de l’Ebre

publicat el 10/4/2013


 

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat fa un any que està treballant en la modificació del Pla director urbanístic de les Terres de l’Ebre i actualment és a punt de tancar la fase d’objectius i propòsits. En aquest marc, s’ha presentat avui al Consell Comarcal del Montsià el document, amb l’assistència del president de l’ens comarcal, Joan Martí Masdéu, i dels alcaldes de la comarca. En els propers dies el document serà remés a tots els ajuntaments perquè se’l puguin estudiar detalladament.

 

La proposta del document presentat és determinar les característiques que han de tenir els masos per tal de preservar el sòl no urbanitzable i evitar que aquestes construccions tradicionals es converteixin en habitatges destinats a vivenda habitual. Segons ha explicat el director general, “no es pot confondre la singularitat pròpia d’aquestes petites edificacions d’ús agrícola de les Terres de l’Ebre amb la seua reconversió en habitatges amb una volumetria important. Es tracta de regular la proliferació dels masos i preservar-ne el seu valor arquitectònic, cultural i històric ”.  Serra ha afegit que “tenim una bona oportunitat de posar-nos d’acord –Generalitat i Ajuntaments- per disposar d’una norma general i d’una disciplina urbanística que ens permeti regular aquest tipus d’edificacions”.

 

El PDO Terres de l’Ebre protegeix els masos i els defineix com “edificacions destinades a l’ús agrícola d’una finca com a magatzem d’eines o espais per aparells fito-sanitaris. A més conté espais per a usos de lleure familiar vinculat a la cura de l’explotació agrícola, sense esdevenir mai un habitatge independent.” Vistes les dimensions dels masos existents a les Terres de l’Ebre, el PDO distingeix entre masets petits, de menys de 60 m2; i masets grans, de més de 60 m2. El document també determina les característiques formals dels nous masos, com poden ser els materials a preservar així com les característiques de la finca pel que fa a la seua ubicació, dimensió i vinculació. També determina que s’ha de tendir al manteniment de les característiques constructives tradicionals (alçada màxima de 4’5 m., obertures, coberta, rafalet, material d’acabat).

 

Entre el dia d’avui i demà el PDO serà presentat també als Consells Comarcals del Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre. A partir d’ara, els Ajuntaments disposaran de dos mesos per poder fer arribar les seues aportacions. En el cas del Montsià, els alcaldes han acordat que efectuaran els seus suggeriments conjuntament a través del Consell Comarcal del Montsià. El document podria estar aprovat definitivament abans de finalitzar l’any.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies