Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’Escola d’Art i Disseny d’Amposta continuarà al recinte del Castell i ampliarà espais

publicat el 15/3/2013Amb aquesta rehabilitació integral de les tres cases, que segons el projecte inicial, que encara no és definitiu, tindria un pressupost aproximat de 800.000 euros, l’Escola d’Art i Disseny obtindria l’espai necessari per al seu funcionament i per mantenir la seva oferta docent i formativa cobrint les necessitats actuals.Aquestes cases estaven supeditades a un Pla Especial de costes, cosa que suposava el seu enderroc. A través de diverses consultes als serveis tècnics de la CUTE, finalment es podran restaurar, refer la distribució interior i dedicar-les a espais docents. De les tres cases, una encara està habitada pel propietari, tot i que l’alcalde ha assegurat que l’Ajuntament l’acabarà comprant. La rehabilitació es faria a través del pressupost d’inversions i en diverses plurianualitats en funció de la disponibilitat pressupostària segons l’alcalde s’ha encarregat de remarcar “sempre en funció dels recursos que tinguem”:

Tal com ha explicat l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, la decisió és fruit d’una profunda reflexió que sorgeix del context econòmic actual i que planteja nous escenaris. La intenció inicial era traslladar l’escola al nou edifici de la zona firal i esportiva, a la planta superior del nou auditori municipal.

Actualment, aquest edifici docent l’ocupen els alumnes de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport que imparteix EUSES i, tal com ha explicat l’alcalde, s’ha arribat a un acord amb l’escola universitària per a que es facin càrrec de les despeses de manteniment de tot l’edifici amb l’estalvi econòmic que això suposaria per al pressupost municipal i establint la premissa de que l’Ajuntament pot fer ús de l’edifici sempre que sigui necessari.

“El compromís futur es manté” ha explicat Manel Ferré “sempre que hi hagi el vist-i-plau del claustre de professors”, de qui ha volgut agrair la bona voluntat davant la proposta de seguir a l’edifici actual i “amb la recuperació i rehabilitació de les cases per ampliar l’espai de l’escola, seguirà en un recinte que és emblemàtic i on es concentra l’oferta cultural i educativa de la ciutat”.

La decisió de l’equip de govern de l’’Ajuntament d’Amposta es pren, tal com ha explicat l’alcalde “després de conèixer tant la possibilitat de restaurar les cases per ampliar l’escola, i de constatar que la Generalitat no ens garanteix les subvencions per al proper curs acadèmic”.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies