Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Neteja d'espais singulars al Parc Natural del Delta de l'Ebre

publicat el 13/3/2013


Restes d'una neteja al Parc Natural del Delta de l'Ebre l'any 2012

Restes d'una neteja al Parc Natural del Delta de l'Ebre l'any 2012

El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb l’Ajuntament de Deltebre, donen suport a una trobada per netejar espais naturals el pròxim diumenge 17 de març organitzada per l’Associació Ornitològica Picampall i l’Associació de Voluntaris del Parc. 

 

La brossa present a les platges i a d’altres indrets del delta afecta negativament la imatge turística i social d’aquesta zona. Participaran en la neteja diverses entitats que retiraran deixalles de l’àrea del Garxal i de la platja de Riumar, caracteritzades per la presència del sistema dunar més ben conservat de Catalunya. 

 

El delta de l’Ebre té la franja de costa més natural i menys urbanitzada del Principat, però, al mateix temps, suporta una dinàmica ambiental complexa, a causa de l’activitat a la desembocadura i a la costa del mar de l’Ebre. 

 

És habitual que, després de cada temporal, les costes del delta quedin cobertes completament de tota mena d’objectes i de residus sòlids, tant d’origen orgànic com inorgànic. Els troncs, les canyes i les restes similars formen part de la brutícia transportada pel riu de manera natural, ja que actua com un drenador de la conca fluvial. 

 

El mar diposita a les costes matèria inorgànica, com ara plàstics, brics, ampolles, piles, llaunes o electrodomèstics. Aquests materials provenen sovint dels pobles per on passa el riu i d’embarcacions, d’abocaments incontrolats i també del mar. 

 

Les activitats humanes que es desenvolupen al delta generen també residus, una part considerable dels quals són transportats per la xarxa de reg i desguàs fins al mar. Malauradament, encara són freqüents les conductes incíviques que provoquen, en bona part, l’acumulació de residus.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies