Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Consell Comarcal del Montsià aprova un pressupost de 5,8 milions d’euros per al 2013

publicat el 4/3/2013

 El Consell Comarcal del Montsià va aprovar el dijous passat el seu pressupost per a l’exercici 2013, que és de 5.861.462,29 euros.  Hi destaquen el manteniment de les partides destinades a les famílies i col·lectius en risc. En aquest sentit, s’ha incrementat en 32.995 euros la partida per atendre les urgències socials dels ajuntaments i es mantenen les beques de llibres, llars d’infants i colònies, així com les subvencions a escoles municipals.

  En aquest pressupost s’impulsen  les accions en l’àmbit de dinamització econòmica, formatiu i de desenvolupament d’infrastructures. En aquest sentit, destaquen les subvencions atorgades per la Generalitat  i pel Servei d’Ocupació de Catalunya per al desenvolupament de diversos programes com “Montsià Actiu” (305.260 euros), “Joves per l’Ocupació” (205.927 euros), i per la contractació de la figura de l’AODL (23.437  euros).

 Pel que fa al capítol d’inversions, que és de 238.943euros, presenta un  increment del 75,66% respecte al 2012. Una part d’aquestes inversions es preveu que vagin destinades a l’Edifici del Viver d’Empreses, en concret 103.839 euros. També s’han previst 64.056 euros per al l’arranjament de diversos camins rurals del territori.

 El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor dels grups CiU i PP, i els vots contraris de PSC, ERC i ICV

 

El president del Consell Comarcal del Montsià (CCM), Joan Martín Masdéu va lamentar el fet que els grups de l’oposició “no hagin presentat ni un sol suggeriment o aportació, tot i que havien tingut a les seues mans el projecte de pressupost amb la suficient antel·lació.”

 

El president lamentà també que en la sessió plenària el vot negatiu de l’oposició  es fonamentés en diferents incidències sobre la gestió de diversos assumptes puntuals i  no pas en qüestions de fons o estrictament pressupostàries .

  

En aquest sentit el president elaborarà un estudi sobre la gestió en l’anterior etapa per fer una comparativa sobre la gestió d’inversions, subvencions i retribucions de càrrecs polítics duta a terme per l’anterior equip de govern del CCM (PSC i ERC) i l’actual. 

 

Masdéu ha lamentat que els grups de “l’oposició vulguin convertir el CCM en un simple escenari de controvèrsies polítiques, en comptes de que, a la llum de la futura llei dels governs locals, esdevingui un instrument per la gestió eficaç dels serveis comarcals, mancomunant-los i defensant el pes institucional que el CCM hauria de tenir.” 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies