Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

DESCOBERTA UNA NOVA ESPÈCIE DE LLAGOSTA AL DELTA DE L'EBRE

publicat el 28/2/2013


ublicat al portal aguaita Sofia Cabanes / La Ràpita

llagosta delta

Fins ara, a Catalunya, este peculiar insecte només s'havia localitzat en 4 punts de la plana de Lleida. Les observacions de la llagosta sarbatana al Delta s'han concentrat durant dos anys cosecutius durant el mes de juny a la Punta de la Banya. "Aquest tipus de fauna i d'insectes són poc coneguts. Hi ha poca gent que s'hi dediqui. Des de fa 2 anys, gràcies a una persona que s'hi ha fixat, i a partir de fotografies i gent experta, s'ha pogut descobrir aquesta espècie que no estava citada i que, de fet, és bastant escassa a tot Catalunya", ha subratllat el biòleg del parc, Toni Curcó.

La llagosta sarbatana és un ortòpter gran, d'uns 50 mm de llargada i de cap i cos molt estilitzats. De moment, només s'ha localitzat a la Punta de la Banya, però Curcó no descarta que es trobe en més llocs del Delta. El biòleg del Parc afegeix que "el més problable és que es tracti d'una espècie autòctona, però que ningú no hi hagués parat compte fins ara". De moment, es té contància d'una població estable "d'entre 20 i 30" llagostes sarvatanes a la Punta de la Banya. Totes les observacions s'han fet molt a prop de la línia litoral externa, la majoria sobre hàbitats dunars i halòfils, segons detallen Jordi Martí-Aledo i Josep M. Olmo-Vidal, autors del descobriment.

Foto: J. Martí-Aledo.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies