Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Curs "Mamífers carnívors de les Terres de l’Ebre, Ports, Maestrat i Matarranya"

publicat el 22/2/2013

 

 

Aquest curs permet conèixer en profunditat i identificar les diferents espècies de mamífers carnívors que podem trobar a les Terres de l’Ebre i a les comarques veïnes de Terol i Castelló (Maestrat, Ports i Matarranya). El curs té una durada de 20 hores i està dividit en dos parts, una teòrica i una pràctica. Al llarg de les sessions teòriques es parlarà de les principals característiques que defineixen la biologia i etologia d’aquest interessant grup de mamífers i, al mateix temps, de com aprendre a identificar les espècies presents als espais naturals del sud de Catalunya. Dins de la part pràctica del curs, s’explicaran les principals metodologies d’estudi i localització d’aquestes espècies, posant un especial èmfasi en el seguiment de rastres i reconeixement de petjades. Cal destacar que dins de la jornada pràctica es realitzarà un aguait de llúdriga que té com a objectiu l’observació d’aquest mamífer, un dels més amenaçats i emblemàtics del nostre país.

 

Al curs hi assistiran un total de 21 alumnes d’arreu del territori català interessats en aprofundir els seus coneixements en aquest interessant grup d’animals, i estarà impartit per Diego Martínez, tècnic de fauna de Forestal catalana i del Departament d’Agricultura ramaderia, Pesca i Medi Natural, gran coneixedor d’aquests mamífers i en especial d’aquelles espècies que habiten les nostres terres.

 

Programa:

Dissabte dia 23 de febrer

 

Part teórica:

 

10-14 h (Matí)  Biologia , Etologia i Reconeixement d’espècies ( Mustèlids I )

16-20 h (Tarda) Biologia , Etologia i Reconeixement d’espècies (Mustèlids II,  Vivèrrids, Felins i Cànids )

 

Diumenge dia 24 de febrer

 

Part pràctica: Terra Alta

 

6-8 h.      Aguait de Llúdriga

10-16.30 h. Recorregut per identificar rastres

 

 

Professor:

Diego Martínez Martínez, tècnic de fauna (Forestal Catalana, DARP)

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies