Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Es presenta el Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre

publicat el 8/2/2013


 publicat perSofia Cabanes  portal aguaita.cat

"Escàs múscul productiu, escàs pes d'alguns sectors, falta d'explotació de recursos, problemes de sortida de mà d'obra qualificada, cohesió territorial, problemes de governança territorial..." són els punts flacs de les Terres de l'Ebre i, alhora, les causes d'una situació endèmica, descrites pel Doctor en Economia Juan Antonio Duró en la diagnosi del Pla Estratègic Empresarial i per l'Ocupació de les Terres de l'Ebre (PEiOTE) que este matí ha presentat la URV a Tortosa, que s'ha estat elaborant en els darrers 6 mesos i que significa el primer pas per a la redacció d'un document en què s'ha de fonamentar desenvolupament econòmic i industrial a l'Ebre.

PLA ESTRATEGIC

Amb la presentació d'esta diagnosi com a punt de partida, avui s'ha constituït també un consell promotor, integrat, d'una banda, pels representants de les administracions del territori, a més de la Generalitat, i de l'altra, els representants de les institucions socioeconòmiques de l'Ebre i els sindicats, que serà l'encarregat d'aportar les idees a este full de ruta.

"La societat de les Terres de l'Ebre en el seu desenvolupament futur ha de trobar les maneres de desenvolupar una activitat econòmica que siga competitiva internacionalment i que aporte valor i en construir una societat que s'aguante per si mateixa", ha apuntat per la seua banda el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

"Volem incidir sobretot en les oportunitats en els àmbits turístic, agroalimentari, de les TIC, de logística, d'energies renovables... La concreció del 'com' és el que hauran de fer aquests agents durant mesos", ha subratllat Duró. De fet, el Pla Estratègic Empresarial i per l'Ocupació de les Terres de l'Ebre haurà de ser presentat "abans de final d'any", segons els seus impulsors.

En este sentit, durant els propers mesos es constituiran diverses comissions de treball amb diferents representants de les institucions polítiques i socioeconòmiques del territori per aconseguir definir el Pla. La primera reunió serà al març.

Serà un full de ruta més dels ja coneguts i múltiples plans territorials o plans estratègics presentats en els darrers anys a les Terres de l'Ebre i que, més enllà del paper, poca cosa més s'ha acabat concretant? Caldrà veure-ho. En tots cas, els seus impulsors es mostren convençuts que este no és un document més. "Les Terres de l'Ebre no han tingut mai cap document d'aquestes característiques", ha afirmat Juan Antonio Duró. "No parlem tant de Pla, sinó d'estratègia. Què s'ha fet malament fins ara? Suposem que anys de deixadesa, una història, senzillament, d'inacció", ha sentenciat el Doctor en Economia.


Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies