Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'alcalde d'Amposta reitera davant la jutge la voluntat de resoldre el cas de l'arquitecte per la via administrativa

publicat el 30/1/2013

 

 


L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), ha reiterat davant la jutge d'Amposta la seva intenció de resoldre la situació de l'arquitecte municipal per la via administrativa i d'acord amb l'informe jurídic que el consistori ha sol·licitat a la Direcció General de la Funció Pública. Ferré ha hagut de declarar aquest dimarts al matí al jutjat número 1 d'Amposta arran la denúncia del regidor de PxC, German Ciscar, per suposat tracte de favor al funcionari. Segons Ciscar, tot i disposar de la compatibilitat per desenvolupar altres activitats professionals des de 2001, l'arquitecte continua cobrant del consistori un complement específic per sobre del 30% del seu salari, el límit legal en aquests casos.

Ferré ha comparegut davant la jutge substituta d'Amposta aquest dimarts al migdia per declarar en qualitat d'imputat en les diligències prèvies que se segueixen al jutjat número 1 d'Amposta per aquest cas. A la sortida, ha reiterat la voluntat del consistori de "complir la normativa, com sempre hem fet" en el cas de les retribucions de l'arquitecte municipal arran l'autorització, per part del ple l'any 2001, de la compatibilitat per exercir altres activitats laborals. Llavors, ha recordat, se li va sol·licitar que prestés servei al consistori durant les tardes per fer front a les tasques de modificació del Pla d'Ordenació Urbanística municipal que es van estendre fins el 2007.

En aquesta línia, ha insistit que el consistori continua a l'espera de l'informe jurídic de la Direcció General de la Funció Pública, sol·licitat el passat mes de desembre -davant les discrepàncies internes dels serveis jurídics municipals-, per determinar si és ajustat a llei el cobrament, per part del funcionari, Jaume Castellví, del complement específic per sobre del 30% del sou base amb aquesta compatibilitat. "Quan l'informe arribi, aplicarem la nova normativa", ha adduït, tot assegurant desconèixer si els diners que ja ha rebut des de llavors s'hauran de reemborsar a les arques municipals o no.

L'alcalde ha insistit en tot moment que es tracta d'un cas "merament administratiu". "Hem vist que en d'altres ajuntaments, per acords de junta de govern, s'atorga la compatibilitat i els complements de productivitat es cobren", ha assegurat. Tot plegat, ha atribuït el cas a la voluntat del regidor de "judicialitzar" un assumpte administratiu després d'oferir-li esperar a la resolució quan va presentar a l'octubre una moció al ple-rebutjada per l'equip de govern- reclamant que es regularitzés la situació del funcionari. 

"Em sap greu que se senti orgullós d'haver presentat una denúncia contra l'Ajuntament. Ell també en forma part", li ha retret al regidor de PxC, tot assegurant que l'equip de govern de CiU ha volgut fer "prevaldre la màxima informació i la transparència" en el cas.

"L'alcalde ho sabia"


Ciscar, però, que ha declarat com a testimoni poc després de les nou del matí sense arribar acompanyat de cap advocat, no només s'ha ratificat en les seves acusacions de tracte de favor, sinó que les ha intentat refermar aportant nous elements. "Està infringint la llei i cobra uns diners que no li toquen. Vam presentar una moció demanant-li que estudiés si havia responsabilitats i les corregís. S'hi va negar dient que havia informes", ha recordat, tot xifrant en més de 100.000 euros "que han hagut de pagar els ampostins" aquests diners que hauria percebut de forma suposadament irregular.

Una situació, segons ha reiterat el regidor denunciant, davant la qual no podia al·legar desconeixement atès que, ha assegurat, el mateix alcalde "coneixia" de primera mà, atès que a "la seva mà dreta" als serveis jurídics de l'Ajuntament se li estaria aplicant aquest complement específic per sota del 30% i percebria aquests diners via gratificacions. "A l'arquitecte i d'altres que ho han volgut regularitzar els ha dit que no. Sap que ho està infringint", ha subratllat.

El mateix regidor ha criticat que Ferré vulgui esquivar la via penal desviant el cas a un afer administratiu i no ha deixat de reclamar-li responsabilitats legals i polítiques. "Ha dit que sí que corregiran la il·legalitat. Això és una alegria, perquè és beneficiós per al ciutadà d'Amposta. Però volem que , si és responsable, se'l condemni i dimiteixi. En època de crisi s'ha de mirar fins l'últim cèntim. Coneixia les irregularitats i ha tirat endavant. Li demanem la dimissió. La llei ha de ser igual per a tothom, siguis alcalde o ciutadà", ha tancat.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies