Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El ple d'Amposta aprova inicialment l'ordenança que prohibeix el consum d'alcohol a la via pública

publicat el 28/1/2013

. L'ordenança ha quedat aprovada inicialment amb els vots a favor de l'equip de govern, els grups d'ERC i el PSC i l'abstenció del grup de PxC. En la votació, el grup del PSC ha puntualitzat que el vot a favor respon al fet que és una aprovació inicial i que, per l'important impacte important que tindrà l'ordenança en la ciutadania i sobretot en el funcionament dels locals d'oci nocturn, se'n faci la màxima difusió en el període d'exposició al públic, l'alcalde ha explicat que els propietaris ja n'estan informats i que poden fer al·legacions en els 30 dies d'exposició al públic.

En un altre punt de l'ordre del dia s'ha aprovat la renovació de les cessions d'ús de locals a les entitats i associacions que estan ubicades als locals d'entitats del carrer Logroño i de l'antic edifici de les Casetes dels Mestres, la cessió ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

D'altra banda, s'ha aprovat acceptar la subvenció per al sosteniment de les llars d'infants municipals 2011-2012, en la que la Generalitat aporta 1.300 euros per plaça de llar d'infants quan en el pressupost municipal se'n van comptabilitzar 1.100, de manera que suposarà majors ingressos a les arques municipals. L'acceptació de la subvenció ha estat aprovada per tots els grups tot i que des del grup municipal d'ERC, Adam Tomàs, ha volgut expressar la disconformitat del seu grup per la baixada en les subvencions per les places d'ensenyament de 0 a 3 anys. Finalment, s'ha aprovat també l'adhesió de l'Ajuntament d'Amposta al protocol per a la vivenda d'ús social, un punt vinculat a l'aprovació inicial de la creació del servei municipal d'acolliment temporal d'urgència i el seu reglament. Els grups del PSC i ERC hi han votat a favor tot i assenyalar que el nombre de pisos per a ús social que aporten al conveni les entitats financeres mitjançant aquests convenis amb ajuntaments de tot Catalunya és merament simbòlic i que en alguns casos es tracta d'un o dos pisos per municipis de dimensions com les de la ciutat d'Amposta. L'alcalde ha explicat que la intenció és que aquest protocol vagi en augment i poder dedicar més vivendes buides a usos socials.

 

Mocions dels grups municipals

En l'apartat de mocions, el grup municipal de CiU ha presentat una moció per demanar al Govern de l?estat que no centrifugui l'objectiu de dèficit a les comunitats autònomes i que elevi el sostre de dèficit del 0.7% a l'1.5%, ja que l'actual és inassolible, tal com ha explicat el portaveu de CiU, Josep Manel Ferré Aixendri, al mateix temps també es demanava que les administracions que tenen els comptes sanejats es puguin seguir finançant a través d'operacions de crèdit si existeix la capacitat de retornar-lo. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d'ERC i PxC, i l'abstenció del PSC.

 

El grup d'ERC ha presentat quatre mocions al ple del mes de gener de les que només una ha quedat aprovada. La primera que s'ha tractat segons l'ordre del dia, i que ha quedat rebutjada, demanava que es fes un aprofitament públic de les instal·lacions remodelades de l'antic escorxador municipal situat a l'Avinguda Sant Jaume, i que s'hi ubiquin alguns dels serveis públics que actualment estan en edificis de lloguer. Els grups del PSC i PxC hi han votat a favor, eprò la moció no ha prosperat ja que tal com ha explicat l'alcalde d'Amposta, l'equip de govern ja està realitzant un projecte per ubicar en aquell espai serveis públics municipals, tot i amb això, l'alcalde no ha volgut encara avançar quin és el servei que s'instal·larà a l'antic escorxador ja que "estem en fase d'assessorament tècnic i el projecte ha d'estar més madur per poder-se donar a conèixer". Al mateix temps, l'alcalde ha recordat que inicialment l'objectiu era convertir l'antic escorxador en un centre de formació no reglada, però que la desaparició de les escoles Taller i les Cases d'Oficis ha obligat a replantejar aquest ús.

La següent moció del grup d'ERC que s'ha tractat ha estat sobre el format de l'acte de benvinguda als Reis Mags. En la moció es demanava recuperar l'arribada dels reis pel riu Ebre i refer el recorregut ja que, segons ha afirmat el portaveu Adam Tomàs "canviar l'itinerari va ser un error". La regidora de Cultura, Mar Panisello ha explicat que la intenció inicial de l'àrea de Festes ha estat fer l¡'ofrena cada any en una de les esglésies de la ciutat i que s'estan valorant els possibles inconvenients que van sorgir en la darrera cavalcada per tal de millorar-los i solucionar-los", tot i amb això, Panisello ha reblat al portaveu d'ERC que "no està d'acord amb la seva afirmació de que la cavalcada fos un desastre". L'alcalde ha matisat el sentit negatiu del vot de l'equip de govern adquirint el compromís de millorar el recorregut, estudiar noves possibilitats i recollir les recomanacions de la Comissió de Festes i les que els grups municipals puguin fer en la comissió informativa de Cultura i Festes "per arribar a un consens que sigui majoritari". Per la seva banda, el grup del PSC hi ha votat a favor fent especial èmfasi en l'horari, ja que Toni Espanya ha afirmat que "va acabar massa tard per al públic al que va dirigida l'activitat".

En el següent punt ha quedat aprovada per unanimitat la moció del grup d'ERC en la que es reclama un servei ferroviari digne a les Terres de l'Ebre i en la que tots els grups han coincidit en què l'arribada del TGV a Figueres ha posat de relleu el greu dèficit d'infraestructures ferroviàries que pateixen històricament les Terres de l'Ebre.

 

La darrera moció presentada per ERC avançava les properes Festes Majors d'Amposta, ja que aquest 2013 es celebrarà el 50è concert popular de bandes de música, un dels actes més rellevants del programa festiu de la ciutat d'Amposta en el que les bandes de la ciutat mostren l'excel·lent tradició musical ampostina. La moció demanava la creació d'una comissió específica per la celebració d'aquest concert per donar-li especial protagonisme com a activitat cultural de gran trajectòria i profundament arrelada a la ciutat.

Els grups de PxC i PSC hi han  votat a favor, però la moció finalment ha quedat rebutjada ja que, tal com ha explicat l'alcalde "no s'ha creat mai una comissió específica per una 50 aniversari", i ha recordat que des de la regidoria de Cultura i Festes sempre s'ha tingut un tracte "exquisit" amb les entitats musicals i amb detalls importants com les efemèrides "no serà menys en aquesta ocasió, però no crearem una comissió expressament, el que sí que es farà tant des de la regidoria com des de la comissió de Festes és tenir molt en compte aquest aniversari tan important i donar-li tota la rellevància que mereix. Finalment, l'alcalde ha tornat a emplaçar els grups a fer totes les aportacions que creguin oportunes a través de la comissió informativa de Cultura i Festes.

 

El grup del PSC ha presentat dues mocions al ple d'aquest mes de gener que han quedat aprovades. La primera moció denunciava que amb la reforma per part del Govern de l'Estat del PP, un 90% de les persones que es podien acolllir al Pla Prepara han quedat snse aquesta cobertura i, tal com ha explicat el regidor Joan Castellano "és una gran injustícia", la moció també demanava que la Generalitat de Catalunya mantingui les places destinades a orientació de l'Oficina de Treball d'Amposta i una major coordinació en les polítiques actives d'ocupació. Tots els grups han votat a favor de la moció.

L'altra moció del PSC presentava la qüestió de la ghossera municipal que es gestiona a través d'una associació protectora d'animals amb bons resultats i posava damunt la taula la intenció d'un col·lectiu disposat a realitzar tasques de voluntariat a la gossera invertint part del seu temps. La moció demanava buscar una forma de col·laboració d'aquest col·lectiu per trobar un encaix per aquesta forma de voluntariat. Tots els grups han lloat les bones intencions del col·lectiu i l'alcalde ha puntualitzat que la moció quedava aprovada "sempre que es vinculi a l'associació protectora d'animals que actualment està gestionant el funcionament de la gossera municipal amb bons resultats i un cost molt raonable per a l'Ajuntament".

 

Finalment s'han aprovat també la moció que s'ha presentat des del grup municipal de Plataforma per Catalunya, en la que es demanava estudiar una tarifa especial per als casos de fuites d'aigua, de manera que l'augment en el consum d'aigua a causa d'una fuita no repercuteixi en l'usuari. La moció ha quedat aprovada per unanimitat amb el compromís de l'equip de govern d'encarregar un informe de secretaria tot i que l'alcalde ha explicat que actualment a través d'un informe de l'Oficina de Gestió Tributària en casos com aquests l'usuari paga una mitjana dels darrers trimestres del consum previs a la fuita.

 

Adhesió a la declaració de sobirania

A proposta dels grups de CiU i ERC s'ha aprovat una moció d'adhesió a la declaració de sobirania feta pel Parlament de Catalunya. El regidor de PxC s'ha abstingut en la votació mentre que el PSC ha donat llibertat de vot als seus tres regidors que formen part del ple de l'Ajuntament d'Amposta de manera que el regidor Joan Castellano hi ha votat a favor, la regidora Lluïsa Lizárraga en contra, i el portaveu Toni Espanya s'hi h a abstingut. [img0]

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies