Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Vocals del Poder Judicial anuncien que els jutjats d'Amposta disposaran d'una Fiscalia pròpia

publicat el 18/1/2013


 

Els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) adscrits a Catalunya, Carles Cruz i Ramon Camp han anunciat aquest dijous que els jutjats d'Amposta disposaran de secció pròpia de la Fiscalia, actualment amb seu a Tortosa. En una visita aquest dijous als jutjats de la ciutat i una posterior entrevista amb l'alcalde, Manel Ferré, Cruz i Camp ah assegurat que el Fiscal General de l'Estat ja ha donat el vist-i-plau per al desdoblament de la Fiscalia i la seva ubicació permanent a Amposta per donar un millor servei, segons un comunicat oficial del consistori. Segons han precisat, la mesura està pendent de l'assignació del personal administratiu.

La visita, que segons els propis vocals s'efectua periòdicament als territoris als quals estan adscrits, ha servit per veure el funcionament i el volum de casos que es litiguen als quatre jutjats que estan ubicats a Amposta. En l'actualitat, els fiscals s'han de desplaçar des de Tortosa per poder atendre les seves funcions, amb les dificultats que això comporta. 

En aquest sentit, haurien reconegut que el nombre de casos civils que gestionen els jutjats ampostins ja són més nombrosos que els dels tortosins. Unes xifres que ha volgut destacar la diputada de CiU, Annabel Marcos, també present a la reunió, tot recordant la possible desaparició de la seu judicial ampostina arran l'informe de reorganització de l'estructura judicial del CGPJ. Cruz i Camp han negat que el debat plantegés una fusió de partits judicials sinó un model d'organització diferent, més horitzontal, i que no requerís un edifici i una estructura administrativa nova per cada nou jutjat.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha recordat que el dictamen va suposar tota una revolució "perquè no s'entenia que després de quatre jutjats a ple rendiment al partit judicial d'Amposta i negociant la implantació d'aquesta nova Fiscalia, els fessin desaparèixer i fusionar-los amb el partit judicial de Tortosa".

  Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Vocals del Poder Judicial anuncien que els jutjats d´Amposta disposaran d´una Fiscalia pròpia 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies