Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta acull el XII Campionat d’Espanya d’Ergòmetre i el V Campionat de Rem de Fons

publicat el 15/1/2013


La Federació Espanyola i la Federació Catalana de Rem han atorgat al Club Nàutic Amposta l’organització d’aquests dos esdeveniment que se celebren el mateix cap de setmana i per al que s’espera la participació de més de 400 remers d’arreu de la península.

El campionat d’ergòmetre se celebrarà el dissabte dia 26 de gener al Pavelló Poliesportiu d’Amposta en les categories cadet, júnior, sènior, veterà i adaptat; tant masculí com femení.  En funció de cada categoria, els participants hauran de córrer 1500 metres en la categoria cadet, 2000 metres en les categories juvenil i sènior, i 1000 metres veterans i adaptats.

Tal com ha explicat l’entrenador del Club Nàutic Amposta i seleccionador estatal juvenil, David Morales, l’ergòmetre, la modalitat de rem indoor “és una prova molt exigent i molt dura” ja que la màquina és la mateixa per a tothom i així és com es poden valorar amb precisió els temps i els rècords.

Pel que fa al campionat de Rem de Fons, es diputarà en les mateixes categories que l’ergòmetre i la distància que s’ha de recórrer són 6 km, des de l’illa de Sapinya fins al port fluvial. Es preveu que les embarcacions cobreixin el recorregut en un temps d’entre 20 i 25 minuts. Les embarcacions que hi participen són el 4 escull i el 8 amb timoner.

A més, el club aprofitarà per realitzar al mateix temps el II Trofeu Internacional Ciutat d’Amposta que premiarà l’embarcació més ràpida.

El president del Club Nàutic Amposta, Víctor Cid, ha explicat que aquests dos campionats, en presentar-se conjuntament la seva organització i també en aquestes dates han suposat que l’oportunitat de celebrar-los a la ciutat d’Amposta sigui idònia, ja que les condicions de la làmina de riu al voltant de l’estiu no permeten celebrar algunes regates.

El campionat, a més, s’emmarca en la recentment obtinguda Certificació de Turisme Esportiu, tal com ha explicat el regidor d’esports, Francesc Paz, “ens reforça i ens ratifica com a destinació de turisme esportiu” i ha afegit que “aquest serà un dels campionats més ben organitzats tant per les instal·lacions que tenim com per les condicions del riu”.

En la mateixa línia, la representant territorial de l’esport, Cinta Espuny, ha destacat que Amposta té unes magnífiques instal·lacions que permeten acollir aquestes competicions, i ha afegit que “esdeveniments així fan que el territori s’obri a l’exterior”.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta acull el XII Campionat d’Espanya d’Ergòmetre i el V Campionat de Rem de Fons 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies