Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Cens hivernal d'ocells aquàtics al Parc Natural del Delta de l'Ebre

publicat el 15/1/2013

imatge cens

 

El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està realitzant  aquests dies el cens hivernal d’ocells aquàtics. Una trentena de persones entre personal tècnic del Parc, membres del cos d’Agents Rurals i voluntaris participaran fins divendres en aquest cens que es realitza a la principal zona humida de Catalunya. Es tracta d’un cens  que comporta una gran complexitat, tant per la diversitat d’espècies i d’hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d’ocells.

 

Aquest dimecres, 16 de gener, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, participarà al cens que es realitza des de l’any 1972 i que és una de les eines més valuoses per a conèixer l’evolució dels ocells en aquesta zona humida d’importància internacional.

 

El comptatge hivernal d’ocells aquàtics al delta de l’Ebre s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC), que té com a objectiu quantificar anualment el nombre d’ocells aquàtics (anàtids, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més de 80 països d’Europa, l’Àsia i el nord d’Àfrica. Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l’estat de conservació d’aquestes espècies, i, a escala local, avaluar la capacitat d’acollida de les zones humides del delta de l’Ebre.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies