Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Adam Tomàs (ERC) planteja crear la vegueria de l'Ebre fora de la legislació espanyola

publicat el 9/1/2013 El portaveu d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, s’ha mostrat aquest dimarts força convençut que l’entesa amb CiU sortirà bé. Segons Tomàs, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demostrat que és una persona compromesa amb el procés cap al dret a decidir, i també ha destacat la implicació dels membres del govern de la Generalitat i del mateix grup parlament d’Esquerra en desenvolupar els compromisos dels eixos social i nacional. Amb tot, el portaveu dels republicans al territori s’ha mostrat molt prudent sobre la possible creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre, tenint en compte l’actual majoria absoluta del PP al govern de l’Estat. En tot cas, la divisió de Catalunya en vegueries és un dels compromisos que la federació territorial d’Esquerra va aconseguir introduir a l’acord amb CiU, al costat de la defensa del cabal ecològic de l’Ebre. Tomàs ha reconegut que això serà complicat, i que potser caldrà crear la vegueria al marge de la legislació espanyola.

D'altra banda, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Tomàs ha defensat el suport d’Esquerra al govern de CiU, però sense participar directament en l’executiu d’Artur Mas. Així, el portaveu d’Esquerra ha afirmat que entén que, des del territori, es puga reclamar més implicació dels republicans a la Generalitat. Però ha reiterat que, ara mateix, això no seria el millor per al país.

Per tot plegat, Tomàs ha fet una valoració molt positiva de la presència del diputat rapitenc Lluís Salvadó en les negociacions amb el govern de Mas. Segons el portaveu dels republicans a l’Ebre, Salvadó aportarà a la comissió negociadora entre CiU i ERC la seua “capacitat de treball, el seu patriotisme i la seua ideologia d’esquerres”.

Salvadó forma part de la comissió de coordinació parlamentària entre CiU i ERC. A més de Salvadó també hi havia la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, mentre que per la banda de CiU hi havia els dos portaveus, Jordi Turull i Marta Llorens. Durant aquesta setmana es començarà a treballar en propostes sobre la declaració de sobirania de Catalunya, que probablement s'aprovarà en el primer ple ordinari del Parlament. (font Canal 21)

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies