Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'alcalde d'Amposta defensa que el lloguer de 15.000 euros del centre de rehabilitació permetrà adquirir el local el 2017

publicat el 21/12/2012L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), ha defensat que el pagament de 15.000 euros mensuals de lloguer del local on es troba ubicat el centre de rehabilitació de l'Hospital Comarcal permetrà al consistori adquirir el local l'any 2017. Després que els grups d'ERC i PSC a l'oposició hagin criticat la negativa del govern municipal de rescindir el contracte i traslladar el servei després de la negativa dels propietaris a rebaixar la quota, Ferré ha assegurat que això resultaria més costós econòmicament, d'acord amb les condicions contractuals pactades, i impediria ubicar la unitat d'aguts a la planta actualment desocupada de l'hospital, segons les previsions fetes pels responsables del centre.

Segons els càlculs de l'alcalde, el consistori ja ha abonat a l'empresa propietària 500.000 euros en concepte de lloguer i compra ajornada de les dependències de 1.064 metres quadrats. En el cas de rescissió, caldria comunicar-ho en tres o quatre mesos abans de l'exercici següent o abonar tot l'any -uns 180.000 euros-, ha afegit. El trasllat del servei, segons el pressupost sol·licitat, ascendiria a 410.000 euros més, lloguer a banda. 

"Ens queden per pagar uns 700.000 euros", ha indicat l'alcalde. "Sou conscients dels efectes col·laterals, perjudicis que suposa per a l'Hospital que suposa aquesta decisió?", ha inquirit als grups de l'oposició. Segons ha afegit, la taxació de l'immoble va apuntar que el preu acordat ara ajustat al mercat o, fins i tot, "per sota".

Tampoc considera viable reubicar el servei a les actuals dependències del centre hospitalari, com havien plantejat republicans i socialistes. "No podeu hipotecar el futur de l'Hospital d'Amposta, que dóna servei a 76.000 usuaris, i ha de tenir dos unitats d'aguts i dos de subaguts. Ara en tenim una d'aguts i una de subaguts. Quan la situació econòmica millori tenim una quarta planta diàfana que ha d'albergar la nova unitat d'aguts", ha precisat, tot recordant que centres que atenen un menor nombre de població, com el de Móra d'Ebre, disposen ja d'aquestes tres unitats.

L'alcalde ha reblat que la decisió d'ubicar en aquest espai el servei de rehabilitació a aquest cost va ser una decisió "beneficiosa per a la societat" i ha recordat que el servei ja va patir dos trasllats a l'interior del centre hospitalari havent de donar servei a tots els pacients de la zona del Montsià. 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies