Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Colla Castellera a Amposta

publicat el 19/12/2012


Amposta tindrà aviat la seva colla castellera, una colla que respondrà al nom de xicuelos i xicueles del Delta, integrada majoritàriament per ampostins i ampostines que actualment viuen o estudien a Barcelona on  formen part de la colla castellera de la sagrada família, a la colla també s’hi ha afegit una noia de Deltebre i una xiqueta d’Amposta que podria ser la futura atzaneta.

 Una de les impulsores de la colla Meritxell Vidal  ha assegurat que aquest és una inactiva que va començar amb un  taler de castellers que es va realitzar  al casal social del Maset a Deltebre i que va tenir una bona resposta popular, un fet que els ha animat a aprofundir en la possibilitat de  endegar per primer cop a la historia un grup casteller al delta de l’Ebre , un lloc on la jota i els correbous son la màxima expressió de la cultura popular. Meritxell ha assegurat  però, que poden conviure  fàcilment totes aquestes manifestacions populars,  cal dir que molts ciutadans  i ciutadanes del delta s’han mostrat sorpresos de que una colla de castells arribi al a aquesta part de Catalunya.

 Diferent és el cas de l’Ametlla  de mar on no es celebren correbous   i on a nascut la primera  colla castellera a les Terres de l’Ebre  els xics  caleros  que conten ja en 60 membres a la colla castellera i recentment s’han inscrit a la coordinadora de colles castellers de Catalunya .

De fet els caleros ja han aixecat el seu primer castell fou al mes d’octubre  coincidint en la diada de l’arrossega’t de l’Ametlla de Mar on van aixecar un modest castell de cinc.

 De moment tant la colla d’Amposta com la de la Cala s’han posat en contacte per tal de  oferir-se col·laboració mútua 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies