Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Un sopar amb 80 persones a la Lira Ampostina, escenari del premi Grifonet a Octavi Ruiz

publicat el 4/12/2012


Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 3 de desembre de 2012 | 3.12.12

- El director de la Lira Ampostina, Octavi Ruíz i Gisbert, va rebre el passat dissabte a la nit el premi honorífic Lo Grifonet, que des de l'any passat atorga la seu territorial d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre. L'acte d'entrega va tindre lloc en el decurs d'un sopar cultural al mateix local social de la Lira Ampostina, i amb l'assistència de vuitanta persones.  

En aquest sentit, la presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, va manifestar que l'atorgament d'aquest guardó “representa el reconeixement a un treball de tota una vida, i ha de ser estímul i exemple a seguir. Per a la nostra seu és una gran satisfacció poder contribuir a posar de relleu una persona de la vàlua humana, professional i cultural del mestre Octavi Ruiz”. Queralt va qualificar la tasca efectuada per Ruiz en pro de la música de les Terres de l'Ebre d'"enorme", i va subratllar la gran dedicació que ha tingut a l’entitat de la qual és director des de l’any 1981: la Lira Ampostina.


 Per la seua banda, Octavi Ruiz, va expressar el seu agraïment als organitzadors del certamen per haver sigut distingit amb aquest guardó. En el seu discurs, va fer gala de la seua bonhomia, la seua modèstia i la seua vocació de servei a la Lira Ampostina, als músics que la formen i al moviment de les bandes de música ebrenques.

L'Orquestra de Clarinets de la Lira Ampostina va sumar-se a la celebració, oferint als presents una actuació interpretant un repertori format per quatre peces de la tradició musical catalana. A més, l’acte de lliurament va comptar amb la presència de nombrosos familiars i amics de l'homenatjat, així com d'autoritats locals i territorials, encaçalades per l'alcalde de la ciutat d'Amposta, Manel Ferré. També hi havia el president de la Lira, Xavier Escrihuela; el vicepresident ebrenc de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello; i els directors dels Serveis Territorials de Cultura i d'Ensenyament de la Generalitat, Francesc Ferré i Antoni Martí, entre d'altres, que també van sumar-se a la celebració.

D'altra banda, la periodista de Catalunya Ràdio i membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural, Rita Marzoa, va presidir la festa de lliurament conjuntament amb la presidenta territorial d'Òmnium, Dolors Queralt.

L'objectiu del Grifonet, que ha celebrat enguany la segona edició, és guardonar una persona o entitat que per la seua trajectòria cultural o científica, i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social i humana, ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural de les Terres de l’Ebre. La concessió del Premi és confiada des de bon principi a un jurat, que enguany ha sigut integrat per membres de la junta de la seu d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, socis d'Òmnium Cultural, el vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de las Generalitat de les Terres de l'Ebre, Francesc Ferré, i un representant del món cultural del territori, en aquest cas l’escriptor i professor Manel Ollé.

 L’obsequi que s'atorga als guardonats consisteix en una peça artística al·legòrica dissenyada pel reconegut vitrallista ebrenc Bronson Shaw. L’any passat Lo Grifonet va ser concedit al lingüista tortosí Joan Beltran, qui va ser l'encarregat de lliurar el guardó a Octavi Ruiz. 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies