Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

UP i el Ministeri s'emplacen a dissenyar noves mesures agroambientals per lluitar contra el caragol poma

publicat el 30/11/2012


El sindicat Unió de Pagesos (UP) va reunir-se aquest dimecres amb representants del Ministeri d'Agricultura per abordar la problemàtica del caragol poma al Delta de l'Ebre. Segons ha informat el sindicat, durant la trobada, totes dues parts van coincidir en la necessitat de dissenyar noves mesures agroambientals per al cultiu de l'arròs que serveixin per lluitar contra la plaga per al període del nou Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020. Així mateix, també es va abordar com es poden compatibilitzar les ajudes agroambientals de l'any vinent amb l'assecament dels camps i la salinització per combatre la plaga.

El sindicat es va reunir amb Begoña Nieto, directora general de Desenvolupament Rural i Política Forestal del Ministeri, i amb Valentín Almansa, director general de la Producció Agrària. Per part d'Unió de Pagesos hi van assistir Joan Caball, coordinador nacional, i Dani Forcadell, responsable del sector de l'arròs del sindicat; i per part de la Unió d'Unions, José Manuel de las Heras, coordinador estatal; Rafel Verdiell, com a responsable de l'arròs de la Unió d'Unions; i el diputat ebrenc del PP al Congrés, Joan Bertomeu.


Durant la trobada, els representants del Ministeri van plantejar que el caragol poma és un problema "estructural i permanent" i no excepcional. Des del govern espanyol, es creu que les mesures que s'estan aplicant per combatre la plaga -assecament de camps, salinització, i l'aplicació de saponina- són adequades. Amb tot, UP va lamentar que hi hagi "falta de coordinació" en l'aplicació d'aquestes, i va informar als càrrecs del Ministeri que es pot millorar la gestió de les mateixes. Així, el sindicat va recordar que sense que la Generalitat faci la petició formal al Ministeri, no es pot accedir a les ajudes a través del Fons per al Patrimoni Natural ila Biodiversitat.
Segons ha explicat UP en un comunicat, també van abordar l'afectació de la plaga del caragol a la xarxa de reg, als canals, a les parcel·les d'arròs i als marges; així com les dificultats que planteja el control de les barques al Delta i la remuntada aigües amunt del caragol poma a través dels marges del riu.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies