Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El joves d’Amposta poden obtenir sortida a la seva situació al Fòrum d’Emancipació Juvenil

publicat el 22/11/2012


Tot un seguit d’activitats, xerrades, conferències, experiències per tal de treballar amb els joves les seves sortides cap a l’emancipació; i una altra líneea basada en una mostra expositiva d’agents que treballen en favor de l’emancipació. A la fira estaran presents la majoria d'agents que treballen per a l'emancipació. En quant a formació es preveu que tinguin presència tant la URV com empreses privades que ofereixen formació. Pel que fa a ocupació tots els agents que treballen per millorar l'accés al treball tindran la possibilitat d'informar als joves els seus serveis, sense oblidar les persones en situació d’atur. Ja en l’apartat d’habitatge es pretén que els joves tinguin la major informació possible per un accés just a l'habitatge, ja sigui de lloguer o de compra. El regidor de Joventut, Eros Esquerré, ha afirmat que la voluntat és que la Fira sigui un “punt d’inflexió” per als joves.

 

L’espai dedicat a la mostra expositiva es destinarà a donar informació als joves en els seus itineraris formatius, professionals i de projecte de vida.
Els joves podran descobrir quina oferta d’estudis els interessa per al seu futur professional, podran orientar-se com trobar feina i podran buscar un accés digne a l’habitatge. Professionals representants de tots els agents que treball per facilitar l’emancipació juvenil els atendran i ajudaran a orientar-se.

La mostra expositiva també comptarà amb el suport d’alumnes del cicle superior de guia i informació d’assistències turístiques qui faran atenció al públic juvenil per informar-los sobre l’espai, els expositors i els serveis que allí s’ofereixen.

Per a aquesta primera edició de la Fira d’emancipació-Fòrum sobre Emancipació Juvenil, s’ha dissenyat un estand basat en el concepte de reutilització. La reutilització dels components i materials emprats és la actitud més justificada en el moment que estem immersos. És una aposta coherent amb la situació precària dels joves i pretén mostrar que amb pocs recursos els joves poden tirar endavant grans muntanyes. El component base per a la realització de l’estand és el palet europeu, que s’utilitza per configurar tots els elements de mobiliari necessaris per atendre el públic i mostrar la informació dels expositors. Un cop acabada la Fira i desmuntada es pugui tornar a utilitza, ja sigui reutilitzant el mobiliari o tornant el material al proveïdor que ja s’ha compromès a fer-se’n càrrec. Per últim, l’estand disposarà de la seva pròpia il·luminació inspirada en la fira de costums que podrà tornar a ser reutilitzada en futures activitats.

 La Fira d’Emancipació Juvenil fa una crida a tots els qui treballen en favor de l’emancipació juvenil per assistir com a expositors en aquest estand transversal. Fina ara, es preveu la presència dels centres educatius de secundària d’Amposta, d’ESARDI, de les Universitats que operen al territori, dels serveis d’orientació laboral com IPI’s, Aula Activa, INICIA i també serveis d’informació en habitatge. A més es tindrà la presència de la Direcció General de Joventut, de l’Oficina Jove i del Punt d’Informació Juvenil d’Amposta.

 

El Fòrum sobre emancipació és una programació d’activitats que des de la informació, ajudaran als joves a través de diferents dinàmiques a trobar el projecte de vida que s’adiu a les seves necessitats. Xerrades, conferències i altres dinàmiques que faran que el jove surti amb les idees clares enfront la desorientació general que pateixen.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies