Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La caiguda d’un pal de la llum, deixa Les Salines de la Trinitat sense subministrament elèctric

publicat el 5/11/2012


Les fortes ventades que es van produir a les Terres de l’Ebre la nit del dissabte al diumenge van provocar la caiguda d’un dels pals que suporten la línia de subministrament elèctric que transcorre per la barra del Trabucador i que abasteix de corrent elèctrica les Salines de la Trinitat.

El vent, sumat als forts aiguats que s’han produït en les darreres setmanes i que han pogut afeblir l’estat del terreny, van fer que aquest suport anés a terra, provocant el tall en el subministrament elèctric, un fet que no es la primera vegada que succeeix.

Infosa, companyia que gestiona l’explotació de les Salines de la Trinitat, te un llarg historial de fets similars, que no han fet altra cosa que perjudicar-la en la seva funció i producció. Tant és així que en diverses ocasions, ha denunciat la precarietat del traçat elèctric, la seva fragilitat i els greus perills que comporta aquest estat, tant a l’empresa, als usuaris de la barra del Trabucador i al manteniment del Parc Natural.

Ja fa uns mesos que tutelats per la Generalitat de Catalunya, Infosa i Fecsa-Endesa negocien una solució a la situació de la instal·lació elèctrica. Després d’arribar a diversos acords, s’han produït diverses reunions i s’han encomanat diversos projectes, contemplant-se diverses possibilitats com el soterrament de la línia elèctrica paral·lelament a la línia de mar o la de fer el traçat de la línia subaquàtic. Tot i les moltes reunions convocades, el problema persisteix i la solució s’endarrereix una i altra vegada, sense complir-se amb els terminis.

La darrera de les reunions va tenir lloc el passat dia 11 d’octubre, tot i que sense arribar a cap acord concret, donat que encara manca per definir el cost total de l’actuació.

En el transcurs d’aquesta tarda de dilluns, la companyia elèctrica a restablert el servei, el qual ha estat interromput durant 48 hores, la qual cosa demostra la fragilitat del mateix.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies