Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Esquerra d’Amposta presenta una moció per regular el consum de begudes alcohòliques en els espais públics

publicat el 25/10/2012

  

El grup municipal d’Esquerra d’Amposta ha fet saber que, en l’actualitat, l’Ordenança Municipal de Policia i Bon Govern no fa cap referència al consum de begudes alcohòliques en els espais públics. És per això que per preservar-los com a llocs de convivència i reduir les molèsties que pugui ocasionar aquesta pràctica, Adam Tomàs, portaveu del grup municipal, ha explicat que ‘creiem oportú ampliar l’articulat d’aquesta Ordenança per protegir els menors i el descans del veïnat’. Tanmateix, el regidor ha recordat que ‘sense aquesta regulació que pretenem impulsar, la Policia Local no pot intervenir quan presencia aquest consum al carrer’.

 Tomàs ha volgut remarcar que ‘no es tracta de prohibir el consum de begudes alcohòliques, es tracta de regular-lo’. En aquest sentit, la moció planteja que resti sense efecte l’aplicació d’aquesta norma en els supòsits que aquest consum tingui lloc en establiments i altres espais reservats per a aquesta finalitat, com ho són les terrasses dels bars i restaurants, i quan l’esmentat consum compti amb l’oportuna autorització que les autoritats competents poden atorgar en casos puntuals. Per exemplificar aquest apartat, Adam Tomàs ha matisat que ‘les activitats populars, com la Festa del Mercat a la Plaça o les que estan lligades a la nostra Festa Major, podran realitzar-se com fins ara’.

 D’altra banda, el portaveu republicà ha donat a conèixer el contingut de dues mocions més. La primera fa referència a la voluntat d’Esquerra d’encarregar un estudi per determinar el valor cadastral dels béns immobles urbans i rústics situats al terme municipal d’Amposta. Adam Tomàs ha recordat que ‘l’última revisió cadastral que es va efectuar a Amposta data de l’any 2003 i una nova revisió del cadastre podria suposar una reducció d’aquests valors, minorant així la contribució que hauria de fer la ciutadania en aquesta matèria’. Per aquest motiu, Tomàs creu que ‘abans de sol·licitar al Ministerio de Hacienda y AdministracionesPúblicas una nova revisió, ens hem d’assegurar que aquesta nova valoració situarà els valors cadastrals actuals per sota dels valors de l’any 2003’.

 

La segona moció insta al Parlament de Catalunya a convocar un referèndum sobre la independència i a declarar el municipi d’Amposta territori català lliure. El portaveu d’Esquerra ha volgut recalcar el fet que ‘l’aprovació d’aquesta moció ens permetrà lluir l’estelada al pal del balcó de l’Ajuntament cada Onze de setembre, mentre duri el procés de transició nacional cap a un estat català’.

 Per últim, Adam Tomàs també ha avançat que, ‘en el proper Ple, el Grup Municipal d’Esquerra d’Amposta exigirà a l’Ajuntament la devolució de la taxa d’escombraries a les comunitats de veïns a les quals se’ls va cobrar de manera indeguda’.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies