Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El PSC d'Amposta defensa que es mantinguin els ajuts a l'arròs i insta l'ACA a pagar el deute a les comunitats de regants

publicat el 24/10/2012


El PSC d'Amposta presentarà al ple de dilluns vinent cinc mocions, quatre de les quals a petició de la Federació de Veïns. La primera arriba davant la preocupació per la reforma de la Política Arària Comuna (PAC) que pot representar una disminució o fins i tot la desaparició d'alguns ajuts a l'arròs. Per aquest motiu, els socialistes insten a l'Ajuntament a traslladar als governs de l'Estat i de la Generalitat la preocupació per la continuïtat dels ajuts de la Unió Europea en el sector de l'arròs per l'impacte econòmic, social i ambiental que això pot suposar en els municipis del Delta de l'Ebre.

 També demanen al govern de la Generalitat el pagament del deute que l'ACA té contret amb les Comunitats de Regants del Delta. “L'activitat agrària continua sent un dels motors econòmics d'Amposta i dintre del sector primari, l'arrosser és sens dubte el que en aquests moments de crisi econòmica està dinamitzant més l'economia del territori, tant de forma directa com indirecta”, ha recalcat el portaveu del grup, Antoni Espanya. En aquest sentit, Espanya ha recordat que el deute de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) amb les Comunitats de Regants del Delta pot incrementar els costos del conreu d’una forma important com de fet ja està passant en el cas de la Comunitat de General de la Dreta, que s’ha vist obligada a aprovar una derrama extraordinària per sufragar el desequilibri pressupostari originat pel deute de l’ACA.

 El PSC també presentarà quatre mocions a instàncies de la federació de veïns per demanar que la part que correspon al préstec pel soterrament dels contenidors sigui retirada del rebut d'una manera immediata; una segona perquè es faci una revisió del valor cadastral actual dels immobles de la ciutat a la baixa; una tercera en què es demana la devolució de tots els rebuts de la brossa cobrats indegudament a les comunitats de veïns, així com els interessos que els pertoqui i que es deixi de cobrar de forma immediata a totes les comunitats de veïns, i una quarta i darrera en què es demana que des de l’ajuntament s’informi tothom que té pendents de pagament taxes i/o rebuts municipals de la possibilitat de fraccionar el deute pendent.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies