Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta prepara la primera Fira d’Emancipació Juvenil de les Terres de l’Ebre

publicat el 24/10/2012

 

La mostra, que estarà inclosa en Fira Amposta, compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que aporta pràcticament el 95% del pressupost que ascendeix a 10.500 euros.

A la fira estaran presents la majoria d'agents que treballen per a l'emancipació. En quant a formació es preveu que tinguin presència els centres educatius com la Universitat, del territori, i empreses privades que ofereixen formació.

En l'apartat d'ocupació tots els agents que treballen per millorar l'accés al treball tindran la possibilitat d'informar als joves els seus serveis, sense oblidar les persones en situació d’atur.

En quant a l'habitatge es pretén que els joves tinguin la major informació possible per un accés just a l'habitatge, ja sigui de lloguer o de compra.

Tal com ha explicat el regidor, Eros Esquerré, la prioritat de la regidoria és fomentar l’ocupació, especialment entre els més joves que, ha recordat, “pateixen un atur del 51’1%, i per això treballem la transversalitat entre la joventut i les polítiques d’ocupació”. En aquest sentit, també amb el suport de la Direcció General de Joventut el projecte d’Ocupació en el Lleure, mitjançant el qual l’ajuntament d’Amposta contracta una vuitantena de joves en situació d’atur durant l’any per fer tasques de monitoratge i educació en el lleure en activitats com el Saló de Pasqua, el Saló de Nadal o les Estades d’Estiu. A més, amb aquest projecte es permet a aquells joves que realitzen els cursos de monitor de lleure fer les pràctiques en instal·lacions i serveis municipals al mateix temps que es facilita l'accés al món laboral, el regidor ha remarcat que “aquest és el més gran filó d'ocupació per a la joventut ampostina des de les polítiques de la regidoria”. El projecte està subvencionat també en la seva major part per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

Construcció de les noves instal·lacions de la pista de skate

Pel que respecta a la dimanització de les activitats juvenils, el regidor de Joventut ha explicat que en breu s’iniciaran les obres de construcció d’una pista de skate “per donar resposta a les necessitats dels joves que utilitzaven l’antiga pista per patinar”. Per la realització del projecte s’habilitarà la zona urbanitzada de l'Avinguda Aragonesa per realitzar esports de carrer.

El pressupost de la instal·lació és de 7.000 euros que s’han destinat a fer el projecte i adquirir els mòduls de la pista, que tal com ha dit el regidor, serà “molt més moderna i completa que la que teníem anteriorment a la zona esportiva”, les obres es faran amb recursos propis de l’ajuntament i es preveu que es puguin iniciar al mes de desembre, un cop hagi finalitzat la urbanització del Carrer Jardí.

A més, els alumnes del PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial) que realitzen el mòdul d’electromecànica faran també les pràctiques participant en la instal·lació de la tanca que envoltarà la pista.

Dinamització del Punt d’Informació Juvenil

El PIJ ubicat a l’edifici del Casal d’Amposta, és el principal servei que es vol dinamitzar des de la regidoria per a fer-lo referent per als joves. I que esdevingui el lloc de referència on els joves puguin trobar tota la informació que necessiten en matèria, de salut, treball, educació, participació, prevenció o associacionisme.

El PIJ ha entrat a formar part des de fa pocs mesos en el conveni que han signat la Direcció General de Joventut, l'Ajuntament d'Amposta i el Consell Comarcal per establir l'Oficina Jove del Montsià, al Casal.

És la porta principal de l'execució de la Llei de Polítiques de Joventut al territori. A través d’aquest punt es coordina la informació juvenil i s'assessora als altres punts d’informació dels municipis del Montsià. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta prepara la primera Fira d’Emancipació Juvenil de les Terres de l’Ebre 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies