Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Agricultura denuncia la introducció premeditada del caragol maçana a l'hemidelta dret de l'Ebre

publicat el 9/10/2012

 El Departament d'Agricultura ha denunciat la introducció, per primer cop, d'exemplars de caragol maçana a l'hemidelta dret de l'Ebre per mitjà d'un "sabotatge". L'aparició d'exemplars de caragol en vuit llocs diferents del marge dret, sense connexió entre ells ni amb el riu Ebre, només pot respondre a "un acte voluntari i premeditat", segons ha assegurat el Departament, que ha titllat la introducció de "delictiva". El Cos d'Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per esclarir els fets. El control i confinament de la plaga al marge esquerre de l'Ebre era una de les prioritats del Govern per evitar la seva expansió i els danys que pot generar als arrossars.

El Departament, juntament amb la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, han iniciat actuacions per lluitar contra els nous focus detectats i extremar la vigilància per tot l'hemidelta dret. Al marge esquerre, la plaga, amb origen a la zona de l'ermita de l'Aldea, ja ha colonitzat prop de 1.000 hectàrees. El Govern ha invertit més de dos milions d'euros durant els últims dos anys per aturar-la.

De fet, segons han recordat, la plaga tendeix a expandir-se de forma natural i durant aquesta campanya els regants, pagesos i Agricultura ja han treballat de forma "mancomunada" per evitar la seva entrada des del riu al marge dret per tres llocs diferents. Aquest intent, però, s'hauria detectat en un "estadi inicial" i la "contundent" acció conjunta els hauria aturat.
Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Agricultura denuncia la introducció premeditada del caragol maçana a l´hemidelta dret de l´Ebre

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies