Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta participa en el Congrès de Bous de Corda

publicat el 5/10/2012
En motiu d'aquest congrés l'Associació Cultural Bou Capllaçat d'Amposta, es va desplaçar fins a Ontinyent per tal d'ensenyar als veins d'aquesta població, com els ampostins i poblacions de les terres de l'Ebre, realitzen el seu bou capllaçat. En total es van desplaçar més de 100 ampostins amb vehicles particulars i un autobús organitzat per la mateixa associació, sent la població de fora de les terres valencianes que més congresistes va desplaçar.

Les exibicions dels bous començaven divendres la nit amb l'exibició de quatre bous, però el plat fort era per a dissabte, set bous capllaçats i un d'ells era el d'Amposta a les 23:00 hores de la nit, però la tragèdia va arrivar al congrés, i després d'un cumul d'infortunis el tercer bou de la tarde li prenia la vida a un noi veí d'Ontinyent. L'organització i l'equip de govenr van decidir suspendre tots els actes que quedaven per dissabte i els traslladava per a diumenge pel matí, el que feia que la majoria d'ampostins desplaçats no tinguessin llit, ja que en acavar l'exibició estava programada la tornada a Amposta. L'associació va dubtar per moments si Amposta tindria prou gent per a treure el bou del diumenge pel matí, però alguns joves que tenien que marxar es van buscar la vida per trovar lloc per dormir en càmpings o en pisos que alguns ampostins tenien llogats i així van aconseguir ser prou gent per a treure el bou.

El diumenge pel matí a les 10:30 després d'un minut de silènci escaofriant sonava el coet i un bou de Fernando Machancoses amb ferro de Rogelio Martí, amb un grapat d'ampostins, emprenia a correr pels carrers d'Ontinyent després d'una espectacular sortida. És van veure carreres molt boniques i ajustades degut a la gran cantitat de corredors que hi habia i no va faltar el tipic "veranito" al mitg de la plaça de l'ajuntament fent quedar de peu a centenars de corredors i només es van ajupir els ampostins arrencant una forta ovació de la gent de les grades i carafals. Després de 40 minuts de carrera es va finalitzar l'exibició amb una grandisima ovació per als corredors ampostins.

Durant el trancurs del congrés es va celebrar l'asamblea general de la Federació nacional on es tenia que votar una nova junta directiva sortint Amposta i en concret el seu president com a nous membres de la junta directiva, fet que farà potenciar el pés del nostre municipi dins la Federació.

En conclusió, un congrés amb una exel.lent organització, gran participació i a partir de ja, a preparar en pròxim congrés, el 10è a la població valenciana de Xiva.
Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta participa en el Congrès de Bous de Corda
 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies