Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La Generalitat signa un conveni de mediació amb l'Ajuntament d'Amposta per evitar desnonaments

publicat el 5/10/2012

La Generalitat compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis i atendre les persones afectades de manera més propera.


Mediació amb les entitats financeres

Pel que fa al sistema de funcionament, els ens locals i comarcals que han signat convenis amb l’Ofideute s’entrevisten amb les persones afectades per un crèdit hipotecari al qual no poden fer front i plantegen una proposta de solució al servei. Un cop analitzat el cas, i sempre tenint en compte el dèbit pendent i els ingressos de la unitat familiar, l’Ofideute remetrà a l’entitat financera una proposta d’acord entre les dues parts. També en farà el seguiment i comunicarà la resolució de l’expedient als ens locals i a la família afectada.

En els dos anys de funcionament de l’Ofideute s’han atès 1.841 famílies, amb 1.085 expedients tancats i 756 en tràmit. Fins ara, aquesta tasca de mediació ha permès que 384 famílies hagin arribat a un acord amb l’entitat financera i, així, s’ha evitat el desnonament. Des que es va iniciar el programa, els casos rebuts s’han multiplicat per quatre: el 2010 es van atendre 206 famílies i el 2011, un total de 839. Durant el passat mes de juliol es va arribar a la xifra més alta de persones ateses fins ara en un sol mes, 395, i es van iniciar un total de 165 expedients.


Comarques i municipis que han signat convenis de mediació

Amb el conveni signat avui amb l’Ajuntament d’Amposta ja són 126 els municipis que compten amb servei de mediació. Així, s’han signat acords amb els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Reus i Sant Celoni (que cobreix 14 municipis del Baix Montseny), i amb els consells comarcals de l’Alt Camp (23 municipis), de la Conca de Barberà (22 municipis), del Ripollès (19 municipis) i del Vallès Oriental (43 municipis).

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies