Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Victòria dels Taus en el darrer partit de pre-temporada

publicat el 4/10/2012

El camp de la pista d’atletisme d’Amposta, conegut popularment com el “Serengeti”, rebia per fi l’anhelada pluja i oferia un aspecte immillorable per a la pràctica del rugby.

Amb el camp humit, tou i sota una suau i constant pluja els dos equips van oferir un espectacle esportiu d’alt nivell: un partidàs.

Els Taus, desconcertants com sempre, van fer una arrancada de partit que recorda les migracions dels nyus pel Masai Mara: quan un nyu arranca per migrar tots el segueixen. Fruit d’aquest instint innat, els Taus van posar-se davant el marcador ràpidament, fruit de les combinacions entre la davantera i la línia.  Així Canalda aconseguia fer el primer assaig del partit i Ripo arrodonia el 7-0 inicial amb la conseqüent conversió del xut a pals.

El nyu capdavanter olorava encara l’herba dels verds prats.....Minut 15 de partit i Gonzalo la “formiga atòmica” anotava el seu primer assaig del partit. Ripo no falla en la conversió i 14-0 al marcador en uns minuts brillants de joc.

Però com sempre, alguna cosa ha de passar. El nyu s’atura. Els barcelonins, quin gran partit també, demostren que saben jugar a rugby. Combinen la pilota amb la gran com els grans mestres francesos. I en una segona part màgica capgiren el marcador en tres assajos i una transformació: 14-17.

El millor estava per arribar.

5 minuts per al final. Cop de càstig a favor dels Taus. Pilota a 45 metres dels pals. Miquel “Rino” Ripollès decideix xuta a pals. De mig camp! La pilota vola, vola i travessa la porteria dels braus barcelonins. 17-17.

Això s’acaba, però en un esforç admirable els Taus pressionen fins el final. Melée pactada a 5 metres de la línia de marca dels visitants. L’àrbitre, impecable, crida en veu alta: “Senyors, darrera jugada”. L’INEF xuta la pilota per allunyar la pressió i la mà de Pau Also l’intercepta. Cau novament a mans dels verds i blancs que decideixen xutar per allunyar-la de nou, però és interceptada. La pilota roda –és un dir en una oval- lliure per la línia de marca i, sese saber d’on a sortit, apareix la formiga atòmica i realitza la marca guanyadora en la darrera jugada del partit. Impressionant.

Gran ovació per als dos equips que han jugat sota la pluja fina i incessant. A la mateixa hora, se suspenia el waterfall del Pont Penjant.

Tercer Temps admirable. Jordi i Ismael fan de “pinxes”. S’esgoten les àmplies existències de cervesa, els 120 bocates, les truites en pataca i les pizzes del Pampa (excel·lent, per cert).

BUC vs TAUS

Aquest dissabte 6 d’octubre, a les 18.30h. els Taus debutaran en lliga davant el Barcelona Universitari Club, al mític estadi de la Foixarda, prop de l’anella olímpica de Montjuïc.  Els Taus només han disputat un partit en aquest estadi, amb derrota, molt difícil per l’equip visitant, per l’esperit de rugby que respira.

Els Taus se presenten ni més ni menys que amb 7 cares noves a l’equip titular en relació al passat any. Malgrat les dificultats per confeccionar l’equip i trobar esponsors, l’equip ha aconseguit participar per segon any a la lliga federada i es mostra molt il·lusionat davant aquest nou repte.

El primer partit a l’estadi ampostí serà el dissabte 20 d’octubre a les 17h. davant el Viladecans.

 

FITXA TÈCNICA

Los Taus d’Amposta RCTE: Òscar Ferré, Velasco, Gauthier, Tom, Also, Ripollés, Legio, Canalda, Gonzalo, Capilla, Serral, Ismael, German “Mago”, David “Pampa” i Dimas.

Reserves: Abril, Castells, Caxarrote i Pierre.

Delegat equip: Jordi Gimènez

Delegat de Camp: Pere Luque

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies