Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Les Jornades de l’Arròs d’Amposta centren el calendari gastronòmic de l’inici de tardor

publicat el 4/10/2012

Coincidint amb el pont del 12 d’octubre l’Associació de Restauradors d’Amposta i també amb la temporada de la sega de l’arròs, iniciarà les novenes Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, unes jornades en les que fins al dia 11 de novembre es podran degustar als diferents restaurants participants menús amb el producte principal del Delta de l’Ebre com a ingredient central.

A la presentació de les jornades, que ha tingut lloc aquest matí, els restauradors de la ciutat d’Amposta han volgut remarcar la importància de promocionar l’arròs més enllà del territori com a producte gastronòmic de qualitat i les jornades com a atractiu turístic.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Paco Paz, la filosofia de les jornades és d’una part “donar a conèixer els restauradors d’Amposta i el Poble Nou per la qualitat del seu producte i també el de l’arròs”. Les jornades apleguen 17 restaurants, més que en cap altra edició, amb preus variats i econòmics i compten amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i de la Cambra Arrossera.

Arantxa Codorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors, ha volgut agrair la bona participació dels restaurants d’Amposta i el Poble Nou, que s’han implicat en les jornades i també el suport d’Arròs Montsià i la DO Terra Alta.

El president de la Cambra Arrossera, Miquel Fàbregues ha remarcat el fet que “parlar d’arròs és parlar d’Amposta, però també de tota la zona del Delta de l’Ebre en la que es conrea el producte”.

Tal com ha explicat Fàbregues, l’arròs al delta es conrea des del 1860 i “el fem de la millor manera que sabem per poder-lo oferir als restauradors per a que hi puguin treballar amb els seus coneixements”.

Les jornades, per tant, impliquen d’una banda el relleu que pren el sector agrícola de producció de l’arròs a Amposta i de l’altra el bon fer dels cuiners i restaurants de la ciutat que han sabut aplicar-hi des de les receptes més tradicionals fins els més innovadores.

Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Les Jornades de l’Arròs d’Amposta centren el calendari gastronòmic de l’inici de tardor

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies