Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

PDE celebra la proposta per moure sediments dels pantans al Delta però insisteix que calen "solucions integrals"

publicat el 16/2/2017

  La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha celebrat l'aprovació, aquest dimarts al Congrés, de la proposició no de llei d'ERC que reclama al govern espanyol endegar una prova pilot per transferir sediments dels embassaments de Riba-roja i Mequinensa al delta de l'Ebre. Més enllà de desconfiar del grau de desenvolupament que facin de la proposta la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'executiu estatal, la plataforma ha advertit que sense "solucions integrals" per aturar la subsidència i la regressió del Delta, proves com la dels sediments dels pantans serviran de poc. El grup 'Campanya pels Sediments' ha aplaudit la proposició no de llei que es basa en una de les principals reclamacions de la moció que han impulsat i que presentaran la setmana vinent als grups parlamentaris catalans, excepte al PP.

"Hem d'entendre que la gestió ha de ser integral i cal revisar el sistema d'embassaments, la retenció de sediments, els cabals ambientals, ... És un tema tremendament complex i va lligat a la revisió del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre", ha insistit Manolo Tomàs, portaveu de la PDE. "No poden ser actuacions desconnectades a dalt o a baix del riu i s'han de complementar amb la llei del Pla Hidrològic de l'Ebre", ha afegit. En aquest sentit, Tomàs ha apuntat que cal "una reflexió" si es vol garantir els bons resultats de proves com la que ha aprovat el Congrés- "Està bé experimentar, estudiar i provar i creiem que és positiu però hem d'entendre que la gestió ha de ser integral: revisar el sistema d'embassaments, la retenció de sediments o cabals ambientals. El portaveu de la PDE ha tornat a assenyalar que si no es retallen les 450.000 noves hectàrees de regadiu i no s'anul·len els 52 nous embassaments que es projecten en el nou pla de conca, "serà un prova interessant però està cantat que no serviria de molt". 

Esmenes basades en la moció 
Des de la 'Campanya pels Sediments' també han aplaudit la proposició no de llei on s'inclou la prova pilot i la redacció del Pla de Gestió Integral dels Sediments de la Conca de l'Ebre, que formen part de la primera proposta de la moció que han impulsat. Representants del grup aniran el proper 23 de febrer al Parlament de Catalunya per reunir-se amb tots els grups parlamentaris, excepte el PP "que ni tan sols ha contestat els seus correus". La 'Campanya pels Sediments' confia que la moció s'aprovi també a la cambra catalana i a les institucions espanyoles.  Amposta Ràdio > NOTÍCIES > PDE celebra la proposta per moure sediments dels pantans al Delta però insisteix que calen "solucions integrals" 

  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies