Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Empreses i institucions ebrenques celebren la distinció de l'Ebre com una de les millors destinacions verdes del món

publicat el 13/12/2016

 El sector turístic de les Terres de l'Ebre s'ha reunit a Ulldecona, al Montsià, per celebrar que el territori ha estat escollit, aquest 2016, com una de les 100 millors destinacions turístiques sostenibles del planeta. L'acte ha congregat més de 160 empreses i institucions ebrenques al restaurant l'Antic Molí on ha participat el catedràtic de Geografia de la Universitat Complutense de Madrid, Miguel Angel Troitiño, que ha animat el sector i les administracions a treballar correctament la diversitat del territori per reforçar aquest model de turisme responsable que ja va acumulant reconeixements. El nou distintiu arriba coincidint amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera que ja ha acreditat un centenar d'empreses i institucions. Totes elles, des d'aquest dilluns, tenen també el segell de la Global Green Destination.

A punt de tancar l'any amb un milió i mig de pernoctacions a les Terres de l'Ebre, un 8% més que l'any passat, el sector turístic ebrenc ha celebrat la seva bona salut amb un acte per també festejar la distinció que, va rebre a finals de setembre, de l'associació Global Green Destination que ha situat el territori entre les 100 millors destinacions de turisme sostenible de 2016. En la trobada, que s'ha fet aquest dilluns al migdia al restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona –que acaba de rebre la seva primera estrella Michelin-, s'han reunit més de 160 representants d'empreses i institucions. 

A més de repartir noves distincions a la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera i els segells com a Green Destination a tots els acreditats, el catedràtic de Geografia de la Universidad Complutense de Madrid, Miguel Ángel Troitiño, ha dut a terme una conferència sobre les claus del turisme responsable, la multifuniconalitat i la sostenibilitat, sobretot en entorns rurals i amb gran diversitat patrimonial com són les Terres de l'Ebre. Segons Troitiño, el territori "té la base i els compromisos assumits" i s'ha situat estratègicament i internacionalment gràcies als reconeixements i distincions que està rebent. El catedràtic ha animat el sector ebrenc a construir projectes de futur i ha assenyalat que perquè siguin viables cal que disposin de tres pilars, "lideratge institucional, implicació empresarial i participació social". 

Per altra banda, Francesc Gas, president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), que gestiona la marca Reserva de la Biosfera, ha celebrat que s'hagin acreditat a la marca un centenar d'empreses i institucions i ha avançat que, a principis de 2017 s'iniciaran accions de promoció local i el programa de formació per a les empreses, que es farà "en format de fòrums". "Aquests espais ens permetran repetir de manera més professional l'acte d'aquest dilluns, avançant així en la creació d'espais permanents de col·laboració entre l'administració i l'empresa privada", ha explicat Gas.

Després dels parlaments i el lliurament dels distintius l'equip i el xef de l'Antic Molí, Vicent Guimerà, premiat amb una Estrella Michelin i com a millor Cuiner català de l'Any, ha ofert un aperitiu preparat amb els productes ebrencs de la xarxa d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera.  Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Empreses i institucions ebrenques celebren la distinció de l´Ebre com una de les millors destinacions verdes del món 
  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies