Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Una vuitantena d'avis estrenen, aquest dimecres, la nova residència de la gent gran d'Amposta

publicat el 1/12/2016

 El trasllat de la vuitantena d'avis que l'habitaran ha culminat aquest dimecres la posada en marxa definitiva de la residència de la gent gran d'Amposta. Treballadors del centre, Creu Roja i voluntaris han participat al llarg del matí en l'operatiu, que no ha registrat cap incidència. L'equipament tindrà, finalment, una capacitat de 160 places: a les 77 subvencionades públicament que s'ocupen actualment, se sumaran les 78 que finançarà addicionalment el Departament de Treball, Afers Socials i Família, així com cinc de privades. Amb tot, l'alcalde, Adam Tomàs, ha recordat que encara queda pendent la construcció de la cuina al llarg dels pròxims sis mesos. Un cop efectuat el trasllat, el mateix Tomàs ha anunciat que el consistori ha ofert a la Generalitat les instal·lacions de l'antiga residència de la gent gran per traslladar les diferents delegacions territorials de l'administració catalana a Amposta i garantir, així, la seva continuïtat a la ciutat.

Després del desplaçament dels avis de l'antiga residència i centre de dia, l'operatiu de trasllat culminarà definitivament aquest dijous, quan està previst que arribin a les noves instal·lacions els usuaris del centre de dia de malalties degeneratives. "Tothom ha pogut anar a les habitacions. A l'omplir-la canvia molt", ha valorat. L'alcalde s'ha felicitat pel desenvolupament d'aquest procediment programat. El pròxim dia 8 de desembre, festiu, s'organitzarà una jornada de portes obertes per als veïns de la ciutat, després de la que va tenir lloc el passat dissabte per als familiars. 

La posada en marxa, ha meditat, suposat el tancament d'una etapa, una notícia positiva però que difícilment s'ha desempallegat de les "crispacions polítiques" amb l'anterior equip de govern. "Ens hem de congratular perquè, ja no només a Amposta, sinó les Terres de l'Ebre, tinguem un equipament que quan estigui al 100%, amb aquestes 78 places" esdevingui un "centre de referència", ha insistit.

Inaugurada a finals de març de 2015, poc abans de les eleccions municipals, per l'anterior govern municipal de CiU, la residència ha hagut de passar gairebé un any i mig més tancada per acabar de resoldre tràmits administratius –com la connexió elèctrica-, urbanístics i executar obres per poder acabar obrint les portes. En total, l'equipament ha costat 12,5 milions d'euros. A més, segons va advertir l'alcalde fa uns mesos, la seva posada en marxa sense l'ampliació de les places públiques podia acabar suposant un dèficit de 600.000 euros al consistori, que va decidir d'entrada la gestió pública a través de la Fundació Privada Serveis Socials del Montsià per privatitzar-la posteriorment. El recent anunci de la Generalitat de subvencionar 78 noves places, però, pot acabar permetent mantenir la gestió pública segons el consistori. 

Així les coses, recorda Tomàs, queda ara pendent construir i acabar la cuina, després de verificar que aquesta dependència no disposava de la llicència pertinent per poder donar servei a altres equipaments. La Generalitat ha donat un termini de sis mesos al consistori per efectuar les obres. Durant aquest temps, el centre es proveirà des de la cuina de l'antiga residència, funcionant com un "càtering". Tomàs ha avançat també que l'Ajuntament posarà en marxa una borsa per contractar treballadors a mesura que es vagin oferint les noves places subvencionades.

Aprofitant l'operació de trasllat i posada en marxa definitiva del centre, l'alcalde ha aprofitat per anunciar que l'Ajuntament ha ofert a la Generalitat les instal·lacions de l'antiga residència perquè pugui acollir de forma unificada les seus de les diferents delegacions territorials de l'administració catalana a la ciutat –Afers Socials, part d'Agricultura i Pesca, així com Medi Ambient, dependent de Territori i sostenibilitat-. "Esperem l'ok de la Generalitat", ha assegurat. El consistori s'ha mostrat disposat també a fer les obres de rehabilitació necessàries. Tot plegat, ha assegurat, perquè la ciutat pugui mantenir aquestes delegacions i tancar el "debat" sobre la continuïtat d'un model pactat l'any 2001.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Una vuitantena d´avis estrenen, aquest dimecres, la nova residència de la gent gran d´Amposta

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies