Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Inversió de 26,5 MEUR a les Terres de l'Ebre en el projecte de pressupostos de la Generalitat per 2017

publicat el 30/11/2016

Les Terres de l'Ebre rebran el pròxim 2017 de la Generalitat pràcticament la mateixa xifra d'inversió que la prevista per enguany i serà destinada, principalment, a completar les actuacions econòmicament més voluminoses incloses en els comptes actualment vigents i dels últims anys. Així, el projecte de pressupostos de la Generalitat preveu 26,49 milions d'euros en inversions –respecte els 26,26 d'enguany-, on les partides destinades a la finalització de l'edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa, amb 4,53 milions d'euros, i les obres de construcció del CAP d'Amposta, 2,99 milions, s'enduen les principals pessigades. També, novament, el Govern ha previst destinar 2,51 milions a la constitució del cens emfitèutic –una fórmula de pagament ajornada que no es comptabilitza com a deute convencional- de l'edifici de l'Hospital de Móra d'Ebre. En matèria viària, es destinaran 1,88 milions d'euros a l'adequació dels sistemes de contenció de vehicles en diferents trams de la carretera C-12. Les inversions previstes a les Terres de l'Ebre representen el 3,3% del total de Catalunya, un percentatge només per davant del de l'Alt Pirineu i l'Aran.

La xifra total i les principals partides del pressupost per aquest 2017 són pràcticament calcades als comptes vigents aquest exercici. La comarca del Baix Ebre, que aglutina alguns dels serveis bàsics territorials i també la més poblada, continua rebent el gruix més important del conjunt del territori, amb 12,80 milions d'euros. Més d'una quarta part d'aquesta xifra, concretament 4,54 milions, anirà destinada a executar les obres de la seu de les delegacions territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, al nucli antic de Tortosa. Una altra de les actuacions que ja apareixia també en pressupostos anteriors, el CAP de Roquetes i la base comarcal del SEM, s'emporta 771.000 euros. 

Als comptes figura també una partida de 510.000 euros perquè l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) executi millores als col·lectors en alta de l'Ametlla de Mar, municipi on Ports de la Generalitat preveu invertir 700.000 euros en la urbanització i zona nàutica de ribera de la infraestructura portuària. També en l'àmbit del Baix Ebre, però amb transcendència territorial, s'inclouen les obres d'adequació de l'edifici judicial de Tortosa, amb 496.000 euros.. En l'àmbit de la millora d'equipaments territorials figuren també els 300.000 euros per a la consolidació de la muralla històrica del recinte de l'Hospital Verge de la Cinta. En matèria viària, la Generalitat computa 771.000 euros a l'adequació dels sistemes de contenció de vehicles a la carretera C-12 en trams corresponents a la comarca. Destaquen també els 262.000 euros per a la redacció del projecte i execució d'un ascensor per a peixos a la resclosa de Xerta.

Al Montsià la inversió total arriba aquest 2017 als 5,61 milions d'euros, segons la previsió de la Generalitat. Com al passat 2016, les obres de construcció del futur CAP d'Amposta, s'emporten més de la meitat d'aquesta xifra: concretament, 2,99 milions d'euros, en aquest cas. La resta d'inversions destacades previstes a la comarca corresponen a les obres de condicionament del tram de la T-350 entre Santa Bàrbara i Masdenverge, actuació ja finalitzada, amb 462.000 euros. L'optimització de l'ús de l'aigua a les sèquies de Vaqué i Rabosa, de la comunitat de regants de la Dreta, als municipis de Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja, tenen assignat uns 400.000 euros. La Generalitat destinarà també 560.000 al port rapitenc, amb millores de mobilitat, instal·lació de defenses, la urbanització de la zona de Llevant, el dragat de la bocana de la dàrsena est i la remodelació de les oficines de Ports.

La principal partida d'inversions prevista a la Ribera d'Ebre torna a ser, un any més, l'anomenada constitució del cens emfitèutic vinculat a l'edifici de l'Hospital de Móra d'Ebre que, juntament amb el centre hospitalari comarcal de la Selva, reben per aquest concepte 2,51 milions d'euros. També la segona fase de l'ampliació del centre hospitalari, ja plasmada en anteriors exercicis, té reservats 750.000 euros. En l'àmbit educatiu destaca també l'adequació de l'escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d'Ebre, amb 473.000 euros. El sistema de sanejament de Rasquera disposa de 138.000 euros. En l'àmbit viari, i en la mateixa línia ja esmentada en el cas del Baix Ebre, l'adequació dels sistemes de contenció de vehicles a la C-12 s'enduu 1,11 milions.

Per últim, a la Terra Alta –amb una inversió total estimada de 1,70 milions d'euros- destaca la partida de 658.000 euros habilitada per a la tercera fase de l'adequació de l'entorn de l'església de Sant Joan Baptista d'Horta de Sant Joan, amb la pavimentació i els serveis del nucli urbà. També es preveu, en l'àmbit viari, 351.000 euros per al reforçament del ferm de la carretera T-344 entre aquesta mateixa població i Bot. També s'han inclòs 100.000 euros per executar el sistema de sanejament de Prat de Comte. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Inversió de 26,5 MEUR a les Terres de l´Ebre en el projecte de pressupostos de la Generalitat per 2017
  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies