Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Els veïns de l'N-340 reclamen a Rull i als alcaldes que treballin per una AP-7 gratuïta rebutjant les bonificacions

publicat el 7/11/2016

 Uns 150 veïns han tallat aquest diumenge l'N-340 a l'alçada d'Amposta per reivindicar la gratuïtat de l'autopista AP-7, reclamar als alcaldes del territori que no canviïn aquesta demanda i que no acceptin les bonificacions per desviar els camions a l'AP-7 com a solució a l'elevada sinistralitat. Desenes de veïns han fet una representació en la qual s'han estirat a banda i banda de la línia contínua, tapats amb llençols, per recordar que l'N-340 és una de les vies amb més sinistralitat. El portaveu del moviment, Llorenç Navarro, ha reclamat al conseller de Territori, Josep Rull, que escolti la veu del territori, que reclama la gratuïtat de l'AP-7 en el tram de l'Ebre. Per dilluns hi havia prevista una reunió a Barcelona entre Foment, el Govern i els alcaldes per abordar la qüestió que finalment ha estat ajornada pels canvis al govern espanyol.

"No pot ser que per aquesta carretera passin 125.000 vehicles i l'única solució sigui prohibir el pas als vehicles pesants, projectar onze rotondes, línia contínua i desgraciar una carretera", ha afirmat Navarro. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que ha assistit al tall, ha afirmat que "si Foment fa la proposta de bonificacions al Govern, la Generalitat ha de decidir" però ha assegurat que els alcaldes tenen clar que la solució immediata és la gratuïtat.


La qüestió de l'N-340 s'havia d'abordar dilluns en una reunió que els veïns han titllat de "postureig" d'un tripartit entre l'Estat –Foment-, el Govern –Territori- i Abertis que "negocien a tres bandes sense parlar amb el territori", segons Navarro. "La nostra veu no és la que ells representen", ha criticat. D'altra banda, els veïns han demanat als alcaldes que si no s'acorda "a màxims, tornin" i que "no acordin coses que després hipotequen durant tota la vida a un territori". A més, el portaveu veïnal ha insistit que cal que les reunions per abordar problemàtiques de territori es convoquin a les Terres de l'Ebre i no a Barcelona.

"Rull diu que vol sentir la veu del territori i li diem clarament: volem els mateixos quilòmetres ràpids i gratuïts que té Barcelona", ha clamat Navarro, que ha afirmat que "al territori no hi ha aquestes inversions". Sobre les bonificacions, les ha descrit com un "gran negoci" perquè augmenten el trànsit de l'autopista "i certes empreses guanyen més diners": "això és anar cap enrere".

Els veïns, que han participat en el 125è tall del moviment veïnal amb el suport de l'alcalde d'Amposta o el diputat de la CUP al Parlament Sergi Saladié, han recordat que aquesta registra una elevada mortalitat. Per escenificar-ho, han estès un roll de paper blanc al mig de la carretera que representa la línia contínua que Foment ha pintat en un tram de la via per l'Ebre i s'han situat a banda i banda, estirats i coberts per un llençol blanc mentre un saxofonista interpretava 'El cant dels ocells'. "Es parla de xifres i de diners, però el més important són els que se'n van", ha lamentat Navarro, que ha afirmat també que cal pensar en el futur que es deixa en una carretera amb 11 rotondes i línia contínua.

La unió dels alcaldes
Tomàs ha afirmat que els alcaldes del territori continuen amb la mateixa "voluntat intacta" de demanar la via gratuïta ràpida al territori perquè no tenir-la és "un greuge" respecte altres zones. "Si avui comencessin les obres de l'autovia, no la veuríem ni en deu anys", ha recordat l'alcalde d'Amposta, que ha afirmat que "és important que puguem gaudir de la via ràpida gratuïta immediatament". L'alcalde de la capital del Montsià també ha carregat contra el RACC -autor d'un estudi en què concloïen que les bonificacions serien una bona solució- perquè considera que "no li pertoca dir quina solució s'ha d'emprar" però ha reconegut que el diagnòstic fet en l'estudi "és clar: l'N-340 està saturada i no té la capacitat necessària per garantir el trànsit que acull".

Amb tot, l'alcalde d'Amposta ha recordat que la proposta que Foment hauria posat sobre la taula de les bonificacions en camions no se'ls ha traslladat per via directa i ha reclamat que, si aquesta és la proposta, la presentin als alcaldes del territori. Per dilluns estava prevista una reunió, en què els alcaldes també estaven convocats, i que finalment s'ha ajornat pels canvis en el govern espanyol. Tomàs ha lamentat com s'ha gestionat la convocatòria i ha denunciat que ell encara no té cap notificació que s'hagi ajornat.

"Si Foment fa una proposta a la Generalitat, és el Govern qui ha de decidir però nosaltres ho tenim clar com a alcaldes", ha dit Tomàs, que ha explicat que "si per anar d'A a C, s'ha de passar per B, ho ha de decidir Territori". "El que ofereix l'Estat és passar una via de segona a tercera, posant rotondes i línies contínues i fent que al via que necessitem quedi encara més penalitzada", ha afegit. Per Tomàs, l'Estat és l'únic responsable de la sinistralitat de l'N-340 perquè n'ostenta la titularitat i "no ha fet el que tocava al territori". Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Els veïns de l´N-340 reclamen a Rull i als alcaldes que treballin per una AP-7 gratuïta rebutjant les bonificacions 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies