Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Plataformes i alcaldes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre exhibeixen unitat per la defensa del ferrocarril

publicat el 11/10/2016

- Alcaldes, sindicats, agents econòmics, partits polítics i representants veïnals han respost a la crida de les tres plataformes que lluiten per la millora del servei ferroviari al Camp i l’Ebre i s’han sumat a la concentració convocada a l’estació de tren de Vila-seca (Tarragonès) per denunciar les deficiències del servei i per reclamar l’execució dels projectes pendents. Sota el lema “Ja n’hi ha prou!”, per primer cop el territori ha exhibit unitat en la lluita per la millora del ferrocarril. L’execució del Corredor del Mediterrani, la implantació del tercer fil, la millora de les infraestructures, dels combois, dels temps de trajecte i la creació de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de les Terres de l’Ebre han estat les principals reivindicacions. Les plataformes del transport públic han reiterat novament que calen solucions a una situació "insostenible", com evidencia la caiguda d'un 20% d'usuaris dels trens regionals a la demarcació en els darrers deu anys.

Després d’anys de reivindicacions, la demanda per un servei ferroviari digne a la demarcació de Tarragona ha aconseguit aglutinar, per primera vegada, els alcaldes i regidors dels principals municipis del Camp i l’Ebre, representants polítics de totes les formacions tret del PP i representants sindicals, Cambres de Comerç i altres agents econòmics i associacions veïnals del territori. Unes 200 persones han assistit aquest dilluns al matí a l’acte institucional convocat per la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp), la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i l'associació Promoció del Transport Públic (PTP) davant l’estació de Vila-seca. 

El clam unitari, explicitat sota el lema ‘Ja n’hi ha prou!’, ha servit per denunciar novament les deficiències de la xarxa ferroviària i per interpel·lar al Ministeri de Foment, Adif i Renfe perquè posin fi als greuges que pateixen els usuaris de la demarcació. Durant l’acte, el portaveu de la pdf.camp, Carles Montejano, ha presentat el ‘Manifest de Vila-seca’, un document que reivindica un pla d’inversions a curt termini en infraestructura, estacions i material mòbil; serveis d’altres prestacions entre la demarcació i Barcelona; l’impuls d’un tren-tramvia a la via actual, que s’encaminin les mercaderies per la línia Reus-Roda i que l’impuls del Corredor Mediterrani no afecti el servei de passatgers.

Les plataformes en defensa del ferrocarril han instat els polítics a sumar-se al manifest i a liderar les reivindicacions del territori. “Massa sovint tenim la sensació que us estem fent la feina i cal que pugeu al carro i l’estireu”, ha manifestat la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. Igualment, el portaveu de l’associació PTP al Camp de Tarragona, Daniel Pi, ha reclamat “una única veu” perquè el territori faci “feina de ‘lobby’” i aparqui les “batalles de campanar”. A més, les plataformes s’han ofert a convertir el manifest en un “informe tècnic” que sigui assumible per les institucions i han apuntat que podrien enllestir l’esborrany en dos mesos. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Plataformes i alcaldes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre exhibeixen unitat per la defensa del ferrocarril 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies