Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l┤Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletÝ informatiu
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

El moviment ve´nal de l'N-340 torna a denunciar entrebancs administratius per fer el triple tall de cada dijous

publicat el 7/10/2016

 El moviment tranversal ve´nal que lluita, des de fa un any, per aconseguir l'alliberament dels peatges de l'AP-7 com a soluciˇ als problemes i la sinistralitat de la carretera N-340, torna a topar amb entrebancs administratius en la represa dels talls de trÓnsit setmanals. DesprÚs de fer-los de 25 minuts tots els dies durant l'estiu, aquesta setmana es preveia recuperar el triple dels dijous de 45 minuts. El portaveu del moviment, Llorenš Navarro, ha denunciat que el Departament d'Interior no els ha autoritzat el tall a les Cases d'Alcanar (MontsiÓ), l'emplašament on va comenšar aquesta ofensiva per la gratu´tat de l'autopista AP-7. El 120Ŕ tall s'ha celebrat nomÚs a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i tambÚ s'ha fet una concentraciˇ a l'altura de les Cases d'Alcanar amb els ve´ns que havien de tallar l'N-340 a S˛l de Riu, al lÝmit amb el terme municipal de Vinar˛s (Alcanar), a la desembocadura del riu SÚnia. El moviment ve´nal empren aquesta nova etapa reforšat per la implicaciˇ de nous colĚlectius i convenšuts que la causa arriba cada vegada a mÚs gent.

El moviment ve´nal per una AP-7 gratu´ta ha demanat una reuniˇ immediata amb el conseller d'Interior, Jordi JanÚ, davant la falta d'entesa amb el Departament a l'hora de solĚlicitar les autoritzacions per als talls de trÓnsit que organitzen l'N-340, per exigir l'alliberament de peatges. La primera topada es va produir a l'inici d'aquestes mobilitzacions quan, degut a l'horari solar, els talls es van anar autoritzant cada vegada mÚs aviat. De fet amb l'arribada de l'hivern, van passar de fer-se a les 19.30 hores, a fer-se a les 15.30 hores de la tarda. A l'estiu, un cop recuperades hores de llum al vespre, Interior va reduir el temps de les protestes. De 45 minuts, nomÚs en va autoritzar 25 minuts amb l'argument d'evitar cops de calor en les retencions de vehicles -malgrat que havien tornat a programar-se a les 19.00 hores de la tarda-. Aix˛ va molestar el moviment ve´nal que va decidir acceptar fer els talls de 25 minuts per˛ fer-los cada dia. AixÝ ho han estat fent fins aquesta setmana quan estava prevista la represa del triple tall de 45 minuts a l'Ametlla de Mar, les Cases d'Alcanar i a S˛l de Riu, a Vinar˛s (Castellˇ). Per˛ Interior els ha negat l'autoritzaciˇ per fer la protesta a les Cases d'Alcanar. 

Amb aquest nou estira i arronsa entre l'ofensiva ve´nal i el Departament, el portaveu dels ve´ns, Llorenš Navarro, considera que ha arribat el moment que sigui directament el conseller d'Interior qui justifiqui aquests impediments. "Nosaltres estem demanant explicacions i arguments i defensem que per seguretat dels nostres ve´ns, les Cases d'Alcanar Ús un millor lloc que S˛l de Riu per fer el tall, per˛ ens diuen que no. Aquestes no sˇn formes de governar, imposant i sense negociaciˇ", ha criticat Navarro. 

El portaveu del moviment per una AP-7 gratu´ta ha celebrat que s'hagi arribat al tall n˙mero 120 i que s'assoleixi aquesta fita sentint-se reforšats i amb molt suport. "Els talls diaris ens han potenciat. La gent estÓ contenta i cada cop arriba a mÚs gent el que fem i hi ha mÚs implicaciˇ", ha dit. Navarro ha recordat que ja estan preparant una bicicletada i una romeria de protesta i considera que els ciutadans cada cop sˇn mÚs conscients de "l'aberraciˇ" i el desmantellament que s'estÓ duent a terme a l'N-340. "Es permetria a l'entrada de Barcelona que imposessin 66 quil˛metres amb nomÚs un carril, amb 11 rotondes que s'estan construint i en lÝnia doble continua?", ha qŘestionat. Navarro ha celebrat que cada cop hi ha mÚs colĚlectius que donen suport a la causa. "El moviment ve´nal transversal creix i no ens cal que hi hagi mÚs gent als talls perquŔ els horaris no ho posen fÓcil. Per˛ avui en complim 120. Quins polÝtics aguantarien tant?", ha defensat.  Amposta RÓdio > NOT═CIES > El moviment ve´nal de l┤N-340 torna a denunciar entrebancs administratius per fer el triple tall de cada dijous

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies