Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL PSC D’AMPOSTA PROPOSA CREAR LA FIGURA DELS VIGILANTS CÍVICS PER TENIR CURA DE L’ESPAI PÚBLIC I GENERAR OCUPACIÓ

publicat el 21/9/2016

El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha fet públic aquest dimecres  que el grup municipal socialista presentarà una moció al ple municipal demanant la creació de la figura del vigilant cívic com a complement a les tasques de vigilància relacionades amb la convivència i el civisme de l’espai públic al municipi.

Segons ha explicat el portaveu socialista, “volem que les places d’aquests nous agents cívics siguin destinades a ampostins i ampostines majors de 45 anys que estan a l’atur. Tinguem present que aquest és un dels col·lectius més directament colpejats per la crisi econòmica i amb la taxa d’atur més elevada. Aquestes persones es podrien incorporar a la vigilància cívica a través de plans d’ocupació municipals convocats a tal efecte.”

Francesc Miró també ha defensat la necessitat d’elaborar un reglament dels vigilants cívics a fi i efecte de determinar les seves atribucions i responsabilitats. Entre les seves funcions estarien donar informació sobre els usos de l’entorn natural d’Amposta així com conscienciar als usuaris sobre el possible impacte que té la pressió constant d’un determinat ús sobre els parcs, jardins i zones verdes de la ciutat.

Creiem sincerament que la creació d’aquesta figura del vigilant cívic tindria un extraordinari impacte positiu per Amposta i la seva gent. D’una banda permetria alleugerir la feina dels agents de la guàrdia urbana en temes relacionats en la convivència i que afecten l’ús de l’espai públic i  de l’altra facilitaria l’ocupació dels aturats i aturades majors de 45 anys i milloraria també la conservació de l’entorn natural i la convivència entre els diferents usos”, ha explicat Miró.

En la mateixa línia, aquest servei de vigilància cívica podria ser emprat per reforçar activitats auxiliars com ara la sortida dels nens i nenes dels centres escolars, la vigilància dels equipaments esportius, l’ús de bicicletes per les voreres, etc. Això sí, sempre sota l’autoritat de la policia local i sense que els agents cívics tinguessin poder sancionador.

En un altre ordre de coses, el grup municipal socialista presentarà una moció al mateix ple instant al consistori a iniciar la elaboració d’un Pla de Seguretat específic per a Amposta durant el present mandat.

Aquest Pla ha d’incloure tots els temes relacionats amb la convivència i el civisme amb una atenció especial per a la millora dels paràmetres de seguretat ciutadana, un compromís inalienable de qualsevol administració. El Pla, doncs, ha de preveure els mecanismes de seguiment i d’avaluació dels resultats i un calendari específic de les accions de millora previstos. Sempre amb la col·laboració i l’acord del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

“Des del grup socialista entenem que la Junta Local de Seguretat hauria d’impulsar aquest Pla de Seguretat Local analitzant els recursos, mitjans i objectius necessaris per garantir una seguretat absoluta a Amposta, tal i com demanden i es mereixen els nostres veïns. El que és incomprensible és que l’any 2016 una ciutat de l’envergadura i la importància d’Amposta encara no tingui un Pla de Seguretat específic dimensionat a les nostres necessitats”, Amposta Ràdio > NOTÍCIES > EL PSC D’AMPOSTA PROPOSA CREAR LA FIGURA DELS VIGILANTS CÍVICS PER TENIR CURA DE L’ESPAI PÚBLIC I GENERAR OCUPACIÓ 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies